Rhomar Boudzra: “Extra mooi om dit soort wedstrijden te spelen”

23-09-2022

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag begint RBC de competitie met een uitwedstrijd tegen Rood-Wit W. De club uit Sint Willebrord was de laatste jaren actief als eersteklasser, maar degradeerde afgelopen seizoen via de nacompetitie naar de Tweede Klasse. De Roosendaalse ploeg nam één speler over van de competitiegenoot die zondag tegenover zijn oude club staat: Rhomar Boudzra.

Halverwege maart dit jaar wordt bekend dat Boudzra de overstap gaat maken naar het Atik Stadion. Het contact was het jaar er voor al gelegd, maar de middenvelder vond het toen niet netjes om alsnog te switchen naar de Borchwerf. “Ik ben benaderd door Robert Braber rond de winterstop. Het jaar er voor was ik ook al benaderd, maar voetbalde net een half jaar bij Rood-Wit.” Braber wordt net na de winterstop vervangen door huidig trainer-coach Ruud Pennings. “Ik had al een akkoord met RBC, maar had na de trainerswissel nog wel een aantal gesprekken met Ruud. Die verliepen goed, waardoor ik de overstap kon maken.”

Met Rood-Wit W degradeert Boudzra in zijn tweede jaar, al was het eerste jaar met slechts vier duels vanwege corona niet waar hij op hoopte. Maar hoe kwam hij eigenlijk bij Rood-Wit W terecht? “Ik kende al wat spelers die daar speelden. Mijn oom heeft er zelf ook gespeeld. Het is een leuke, gezellige club en heb er veel contacten aan over gehouden. Natuurlijk moet het net allemaal goed vallen, maar ik werd opgenomen in de groep en voelde mij er erg thuis. De degradatie was een grote tegenvaller. Zeker omdat we in de laatste tien wedstrijden slechts eenmaal verloren.” Waarom lukte dat voor die laatste tien duels niet? “Tja, dat is lastig aan te geven. Het was na corona even wennen, maar dat gold ook voor andere clubs. Het plezier ebde ook weg, pas nadat wij weer wedstrijden wonnen nam de spelvreugde toe. Helaas mocht het niet baten.”

Bij Rood-Wit W zijn na de degradatie veel spelers gestopt of vertrokken. Een bolwerk dat opstoomde vanuit de Vierde Klasse naar de Eerste Klasse lijkt af te brokkelen. Hoe kijken zij naar ons en het eerste duel? “Ik heb nog veel contacten daar en zij willen absoluut van ons winnen. Een van mijn goede vrienden (Bryan Bongaards red.) speelt er, die wil absoluut niet verliezen van mij.” Kom je hem tegen in de wedstrijd? “Normaal staat hij op tien of spits, dus het kan zeker – als ik er in sta – dat wij duels uitvechten.” Hoe moeilijk gaat het worden voor het eerste elftal van RBC? “Deze wedstrijden zijn lastig, omdat je geen tegenstander moet onderschatten. Er komt ook druk bij kijken. Rood-Wit geeft áltijd honderd procent en gaan het ons zo lastig mogelijk maken. Maar als ik naar onze selectie kijk dan moeten wij er onderuit kunnen voetballen.” Is zo’n wedstrijd tegen MZC’11, waarbij een 0-1 voorsprong wordt weggegeven en er legio kansen worden gemist misschien iets goed geweest? Ruud Pennings liet weten dat tijdens de rust met SC Gastel (3-0 winst red.) door een speler werd aangehaald dat het tegen MZC’11 mis ging. De selectie is er mee bezig om elkaar scherp te houden? “Dat is zeker zo. We moeten sterker uit de kleedkamer komen, zodat de tegenstander geen kans krijgt om ons te verrassen. En we moeten ons meer belonen, ook tegen Gastel kregen wij drie of vier grote kansen in de eerste helft. Je laat een tegenstander zo langer in de wedstrijd.”

De selectie van RBC voorafgaand aan de laatste training voor de wedstrijd tegen Rood-Wit W.

RBC gaat met een vrijwel fitte selectie richting Sint Willebrord aanstaande zondag. Voor wie moeten de oranje-witten oppassen in het duel? “Natuurlijk voor Bryan Bongaards. Maar ook Edwin Jaspers is een belangrijke speler, maar die was ook geblesseerd dus ik weet niet zeker of die mee doet. Voor ons ben ik blij dat Dennis Jaspers geblesseerd is, die staat normaal gesproken op het middenveld. Dat is een echte kuitenbijter. Voor de rest zijn het heel veel nieuwe, er zijn nog slechts vier spelers van vorig jaar over. Afgelopen zondag ben ik  met Marwin Reuvers en Flinn Assenberg gaan kijken bij Victoria’03 en Rood-Wit W  (4-0 verlies Rood Wit red). Het was niet al te best, maar er stonden bij Rood-Wit ook niet veel basisspelers in, dus het is zeker geen referentie voor aanstaande zondag.” Zondag ben je voor het eerst weer terug bij je voormalige club. Geeft dat je nog zenuwen? “Nee, zenuwachtig niet. Ik vind het juist extra mooi om dit soort wedstrijden te spelen en wil mij vooral laten zien tijdens het duel in positieve zin.” Is het ideale scenario dat jij tot scoren komt? “Haha, dat zou ik wel leuk vinden. Ik wil vooral dat ik goed speel en dat we de wedstrijd winnen.” Leeft het in de groep, de wedstrijd en de competitie? “Er zijn veel derby’s dit seizoen en we kijken vooral uit naar de wedstrijden rondom Roosendaal en Breda, dat worden de leukste duels.”

De middenvelder heeft een voornaam die je niet vaak hoort: Rhomar. Het klinkt als een Romeins, keizerlijke naam. Waar komt die naam precies vandaan? “Haha, ik ben zelf half Marokkaans en half Nederlands. Normaal zou ik de naam Omar hebben gekregen, maar mijn ouders hebben er Rhomar van gemaakt.” Keizerlijk of niet, aanstaande zondag kan Boudzra zo maar een keizerlijke pot voetbal op de mat leggen.

De wedstrijd tussen Rood-Wit W en RBC begint om 14:00 uur op Sportpark De Gagelrijzen.