RBC start competitie in Sint Willebrord

22-09-2022

ROOSENDAAL - Komende zondag gaat voor RBC de competitie van start. De oranjehemden openen met een uitwedstrijd in Sint Willebrord tegen Rood-Wit W.

Rood-Wit W. degradeerde afgelopen seizoen uit de Eerste Klasse en zag een groot deel van de selectie vertrekken, onder andere Rhomar Boudzra naar RBC. Vijf spelers vertrokken naar DOSKO. Daarnaast trokken de nieuwelingen Tijn en Jop van Galen hun overschrijving tijdens de voorbereiding ook nog eens in. Dat alles zorgde er voor dat de nieuwe trainer - en voormalig RBC-coryfee - Ad van Seeters het nodige puzzelwerk heeft te doen. Maar Van Seeters kennende, mag men er in Sint Willebrord van uit gaan dat hij daarmee met de nodige energie aan de slag gaat. De rood-witten overleefden de poulefase van het bekertoernooi niet. De eerste wedstrijd bij SSV'65 werd met 1-4 gewonnen, maar daarna werd er van Yerseke (2-3) en Victoria'03 (4-0) verloren.

RBC kende een prima voorbereiding. De oranjehemden werden nummer 1 in hun poule na een gelijkspel bij MZC'11 (1-1) en twee winstpartijen tegen WHS (1-0) en SC Gastel (3-0). Trainer-coach Ruud Pennings is tevreden met het bekerresultaat, maar ziet nog genoeg rek in zijn team. Hij is van mening dat RBC nog meer kansen kan creëren en met de kansen die zijn ploeg krijgt, moet doeltreffender worden omgesprongen.

In het verleden troffen beide clubs elkaar slecht 1 keer eerder in een competitiewedstrijd in Sint Willebrord. Dat was op 2 januari 1972. RBC was na de sanering van de Tweede Divisie teruggezet naar de Tweede Klasse van het amateurvoetbal en was - ook toen - bezig om zich weer terug omhoog te vechten. Op die koude zondagmiddag ging RBC als koploper op bezoek bij de rood-witten, die de oranjehemden op een 2-2 gelijkspel wisten te houden.

Zondag staat de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Kaj Fonken uit Best. De aftrap op De Gagelrijzen is om 14:00 uur.