WHS volgende horde in bekertoernooi

08-09-2022

ROOSENDAAL - RBC vervolgt zaterdag het districtsbekertoernooi in het eigen Atik Stadion. Na het 1-1 gelijkspel tegen MZC'11 is WHS uit Sint Annaland de volgende horde die genomen moet worden. De aftrap is om 17:30 uur.

WHS, oftewel Wij Houden Stand, werd vorig seizoen glansrijk kampioen in de zaterdag derde klasse. Met 16 punten voorsprong op achtervolger Halsteren en 45 goals van topscorer Jasper Gunter werd de Tweede Klasse bereikt. De start van het bekertoernooi begon minder succesvol. De Stallanders verloren hun eerste duel in eigen huis van SC Gastel. De rood-zwarten waren met 2-3 te sterk. Daardoor is WHS nu voorlopig rode lantaarndrager in groep 1-04. Een overwinning in het Atik Stadion zou daarom voor WHS zeer welkom zijn.

RBC zal uiteraard de punten in eigen huis willen houden na het gelijkspel in Zierikzee van afgelopen zaterdag. De oranjehemden willen door in het bekertoernooi en moeten dus in ieder geval bij de eerste twee eindigen. RBC tankte gisteren vertrouwen door eersteklasser DOSKO in een oefenwedstrijd met 2-0 te verslaan. De concurrenten SC Gastel en MZC'11 ontmoeten elkaar op Blankershove en trappen een half uur eerder af.

De wedstrijd tussen RBC en WHS staat onder leiding van scheidsrechter Josephe Ngoumout uit 's-Gravenpolder. De toegang tot het Atik Stadion is gratis.