Wijziging oefenschema

25-08-2022

ROOSENDAAL - Het oefenschema van RBC is gewijzigd. De oefenwedstrijd tegen SVOD'22 is vervallen. In de plaats daarvan speelt RBC zaterdag in het Atik Stadion tegen de kersverse eersteklasser SC Kruisland.

Vorig seizoen troffen de twee elkaar in de competitie. In Kruisland werd het 1-1, maar in het eigen Atik Stadion won RBC in de speciale actieshirts voor Oekraïne met 1-0. Beide ploegen plaatsten zich voor de nacompetitie, maar daar waar RBC in de eerste ronde werd uitgeschakeld, bereikte SC Kruisland de finale door Rhode en TSC te verslaan. In de finale was het te sterk voor DAW Schaijk waardoor voor het eerst in de historie de Eerste Klasse werd bereikt. Een puike prestatie van trainer John Taks en zijn mannen.

Met het oog op de strijd in de Eerste Klasse versterkte SC Kruisland zich met zes spelers van het uit de Derde Divisie gedegradeerde GOES. En het verloor weliswaar topscorer Youri Rombouts, maar haalde daar Fouad Idabdelhay van Halsteren voor terug.

RBC won afgelopen dinsdag haar eerste oefenwedstrijd. Zondag derdeklasser SC Emma werd met 7-1 verslagen. Nu krijgen de oranjehemden dus een duidelijk zwaardere tegenstander voor de kiezen.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Eric Methorst. De aftrap is om 20:00 uur en de toegang is gratis.