RBC versterkt zich met Emile Linkers

06-08-2022

ROOSENDAAL - RBC heeft zich aanvallend versterkt met Emile Linkers. De 31-jarige aanvaller kwam de laatste jaren uit op het hoogste niveau in  Indonesië.

In het seizoen 2009-2010 speelde Linkers al eens voor RBC. Hij kwam toen vanuit de jeugdopleiding van NAC Breda. Na een seizoen bij Jong RBC vertrok de Bredanaar naar Baronie. In 2012 begon Linkers aan zijn avontuur in Indonesië. Hij speelde daar op het hoogste niveau bij PSIM Yogyakarta, PSIS Semarang, Madura United en PSGC Ciamis. In die periode werd Linkers ook geselecteerd voor het nationale elftal van Aruba. Na terugkeer naar Nederland speelde hij opnieuw voor Baronie en bij FC Lienden in de Tweede Divisie. Daarna ging hij weer terug naar Indonesië. Door corona kwam hij twee jaar lang niet uit in competitieverband, maar speelde met zijn club Borneo FC alleen maar toernooien.

Linkers is blij om weer in Nederland te zijn en met zijn terugkeer naar RBC: “Yes! Ik speel komend seizoen weer bij RBC, net zoals 12 jaar geleden toen het nog een BVO was. Ik heb er enorm veel zin in nu, lekker focussen op het hier zijn. Ik ben gemotiveerd en wil een mooie prestatie neerzetten met RBC.”