Ger Suijkerbuijk was eregast bij RBC - FC Eindhoven

13-07-2022

ROOSENDAAL - Voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven op de nieuwe kunstgrasmat van het Atik Stadion werd er afscheid genomen van enkele spelers en de nieuwe aanwinsten voor het nieuwe seizoen voorgesteld aan de ruim 600 toeschouwers. Het meest verrassende van deze avond was echter de aanwezigheid van onze trouwe supporter Ger Suijkerbuijk.

Ernstig gewond werd Ger, na een dramatische val van de tribune vlak voor rust tijdens de nacompetitiewedstrijd tegen SVSSS in Udenhout, naar het St. Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg gebracht. Na dertien dagen werd Ger overgebracht naar het verzorgingshuis De 7 Schakels in zijn woonplaats Zevenbergen. Twaalf dagen later was Ger, tot ieders aangename verrassing, aanwezig bij de wedstrijd tegen FC Eindhoven.

Op uitnodiging van het RBC-bestuur waren ook Ilse, Koen, Claudia, Adryo en Yvonne van SVSSS aanwezig. Zij verleenden, totdat de ambulance arriveerde, met volle overgave eerste hulp aan Ger. Ook de trainer van SVSSS, en voormalig RBC-speler, Cemal Yilmaz was aanwezig. Hun aanwezigheid werd door Ger, het bestuur en zijn RBC-maten zeer op prijs gesteld.

Na afloop was er voor Ger in het supporterscafé bij Miriam nog een leuke verrassing van de RBC-selectie in de vorm van een door alle spelers gesigneerd shirt. Mooie woorden ook van onze aanvoerder Karim Didi en clubicoon Randy Elst. Het ontroerde niet alleen Ger, maar ook de aanwezige RBC-supporters. Zichtbaar vermoeid, maar zeer vereerd en voldaan, ging Ger daarna weer richting De 7 Schakels in Zevenbergen. We hopen allemaal Ger weer te zien bij de eerstvolgende wedstrijd.