RBC verliest oefenduel met FC Eindhoven

06-07-2022

De Roosendaalse ploeg stond voor deze gelegenheid onder leiding van Robert Maaskant (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft het oefenduel met FC Eindhoven verloren. In het Atik Stadion zagen 635 toeschouwers dat de nummer drie van de Eerste Divisie van vorig seizoen met  0-6 te sterk was. In de eerste helft kreeg de Roosendaalse ploeg, die voor deze gelegenheid onder leiding van Robert Maaskant stond, enkele kansen om tot scoren te komen. In de tweede helft schroefde FC Eindhoven het tempo omhoog met een compleet nieuwe ploeg, terwijl Maaskant's bank gelimiteerd was, waarna de ploeg van Rob Penders er nog vijf wist te maken.

Bij RBC begon Mike Gianotta in de goal, vanwege de afwezigheid van de doelmannen Matthias Deleij en Owen Braeckmans. Gianotta, die binnenkort weer richting Amerika vertrekt, was gevraagd of hij nog één duel mee kon doen in verband met de afwezigheid van beide goalies. Ook Jong RBC-doelman Stephan Beekman was bij de selectie gehaald om als tweede goalie te fungeren. Zij waren niet de enige spelers die bij de selectie waren gehaald. Ook Lars de Voogd werd voor de zoveelste keer gebeld om aan te haken, omdat Perry Bierkens niet kon spelen vanwege een blessure. Tayeb Lakbir kreeg eveneens een belletje om zich te melden in het Atik Stadion. De jongeling, die vorig seizoen vier maal doel trof in de competitie, komt dit seizoen namelijk uit voor ASWH O23. Anass el Gamali ontbrak ook, hij zit nog een schorsing uit. Het geeft meteen de krapte van de selectie weer. In de verdediging begon Flinn Assenberg als rechtsback, De Voogd stond naast Karim Didi in het centrum en nieuweling Jordi Ewanena startte als linksback. Marwin Reuvers, Rhoman Boudzra en Randy Elst vormden het middenveld. Voorin begonnen Jay-Jay Meierdres, Zé Lucas en Anwar Tarfit.

RBC opende het duel sterk en leek binnen één minuut op voorsprong te komen. De doelman van FC Eindhoven wachtte te lang om de bal weg te werken, waarna Zé Lucas zijn voet er tussen kreeg. De Braziliaan kreeg twee mogelijkheden om de thuisploeg naar een 1-0 stand te schieten. Eerst kon de keeper nog redding brengen en in tweede instantie werd de rebound met sliding door een verdediger weggewerkt. Vlak daarna was RBC weer dichtbij een voorsprong. Meierdres was zijn directe tegenstander de baas en kon net niet de inlopende Tarfit bereiken. In de daaropvolgende corner wist de Eindhovense doelman redding te brengen op een schot van Didi in de korte hoek.

Waar RBC mogelijkheden onbenut liet, daar had de ploeg van hoofdtrainer Rob Penders slechts één kans nodig om de score te openen. Een voorzet vanaf links werd tegen de paal gewerkt, waarna de rebound alsnog een goal opleverde. Maaskant moest vlak daarvoor noodgedwongen wisselen. Zé Lucas liep een blessure op en kon niet verder. FC Eindhoven kreeg na de openingsgoal enkele kansen om de stand naar 0-2 te brengen, maar een omhaal ging over en een vrije trap spatte uiteen op de paal. Ondanks het krachtverschil - zeker als FC Eindhoven even aanzette - wist de Roosendaalse ploeg tot het eind van de eerste helft gevaar te stichten. Elst leek op weg naar de gelijkmaker, maar na een lichte duw van een verdediger kon de keeper redding brengen en vlak voor rust kon hij de ingevallen Tom de Bonte vrij voor de keeper zetten, maar de hak van een verdediger voorkwam dat. Ook wisten enkele nieuwe spelers zich goed te onderscheiden. Ewanena was zijn directe tegenstander een aantal keer de baas door functionele voetbewegingen en ook Meierdres maakte het zijn directe tegenstander moeilijk. Het centrum stond evenseens goed met De Voogd en Didi. Vooral die laatste bleef het gehele duel goed overeind en wist meerdere malen aanvallen onschadelijk te maken.

Na de rust bracht Penders een compleet nieuw elftal in. Maaskant wisselde ook enkele spelers, maar wat RBC in de eerste helft nog wel kon brengen, lukte in de tweede helft niet meer. FC Eindhoven schroefde het tempo flink omhoog en kwam via een penalty al heel snel op 0-2. De Roosendaalse ploeg wist geen gevaar meer uit te richten. Didi's vrije trap was het enige noemenswaardige wapenfeit. FC Eindhoven wist nog wel vier maal tot scoren te komen.

RBC - FC Eindhoven 0-6 (0-1)

Opstelling RBC: Mike Gianotta (Stephan Beekman); Flinn Assenberg (Mitchell Schilperoord), Lars de Voogd (Jordi Ewanena), Karim Didi, Jordi Ewanena (Lars Traets); Marwin Reuvers, Rhomar Boudzra (Tayeb Lakbir), Randy Elst (Imran Echambit); Anwar Tarfit (Randy Elst), Zé Lucas (Tom de Bonte / Laurens van Hoven), Jay-Jay Meierdres

Scoreverloop: 17' Evan Rottier 0-1; 46' Bram de Keersmaecker 0-2; 54' Sam Oonincx 0-3; 66' Jomairo Kogeldans 0-4; 79' Dalton Enokpa 0-5; 90' Dyon Doorenbosch 0-6

Scheidsrechter: Maurick van Dijk