RBC wint, maar blijft op de zesde plaats

02-02-2014

Roosendaal, 2 februari 2014. RBC versloeg vandaag in het Herstaco Stadion het Rijsbergse VVR met 5-2. Voor de stand op de ranglijst maakte het geen verschil, want door de overwinning van Chaam op Sprundel bleef RBC steken op de zesde plaats.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte in acht genomen ter herdenking van de vorige week overleden Ron Verstraeten.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt stuurde dezelfde basiself het veld in als vorige week tegen Gloria UC. En RBC begon uitstekend aan de wedstrijd, want vrij snel na het beginsignaal kopte Mike Magielse uit een corner de 1-0 in de touwen. Maar lang kon echter niet van de voorsprong worden genoten, want VVR kwam vrijwel direct weer op gelijke hoogte. Voor rust werd er nog twee keer gescoord. VVR nam eerst een 1-2 voorsprong, maar na deze goal was het RBC dat weer snel de gelijkmaker wist te produceren. Nadat Redouan El Allaoui binnen de zestien meter was gevloerd, schoot Mike Magielse de toegekende strafschop feilloos binnen.

VVR begon sterk aan de tweede helft, maar RBC nam wederom de leiding. Anouar El-Khassim kopte een voorzet van Jajaj Memisi achter de Rijsbergse doelman en zette daarmee RBC op 3-2. Invaller Nick Smit besliste de wedstrijd door de voorsprong te vergroten naar 4-2. Anouar El-Khassim zette vlak voor het eindsignaal de 5-2 eindstand op het bord door van buiten de zestien meter de bal achter de VVR-keeper binnen te schieten.

Zoals gezegd blijft RBC zesde in de stand. Voor wat de jacht op de top 5 betreft, lopen de oranjewitten wel twee punten in op ADVENDO (1-1 tegen Schijf) en drie op koploper Bavel (3-0 nederlaag tegen Zundert).

Volgende week is er een inhaalprogramma en is RBC vrij. Een week later gaat RBC op bezoek bij Wernhout. Zij wonnen vandaag met 1-2 bij Gloria UC en staan net onder RBC met vier punten minder. Aanstaande zondag kan Wernhout nog dichter bij RBC komen indien zij de inhaalwedstrijd tegen SAB weten te winnen.