Imran Echambit ook volgend seizoen in het oranje-wit

15-06-2022

ROOSENDAAL - Imran Echambit speelt ook volgend seizoen in het oranje-wit. Dat wordt dan het derde jaar dat de voormalig Belgisch jeugdinternational voor RBC gaat uitkomen.

Echambit speelde dit seizoen in 22 wedstrijden mee en was daarin vier maal trefzeker. In het bekerduel met Arnemuiden vertolkte hij een hoofdrol met twee goals. Daarnaast scoorde hij in de thuiswedstrijd tegen Roosendaal en maakte hij de winnende treffer tegen VOAB.

Voor zijn komst naar RBC speelde de 20-jarige Echambit het grootste deel van zijn carriére in de jeugdopleiding van de Belgische profclub SV Zulte Waregem. Al sinds 2014 kwam hij uit voor Essevee. Daar ontwikkelde hij zich dusdanig goed dat hij werd geselecteerd voor België U17. Hij speelde drie wedstrijden voor de Rode Duivels. Ondanks dat hij tot het beloftenteam van SV Zulte Waregem wist door te dringen, kwam hij niet in aanmerking voor een contract en verliet hij de club. Na proeftrainingen bij Beerschot en KV Mechelen belandde hij in Roosendaal. De technische staf van RBC is bijzonder te spreken over de ontwikkeling tot nu toe van de polyvalente middenvelder, die ook als aanvaller op zowel links als rechts uit de voeten kan.