RBC speelt laatste competitiewedstrijd gelijk tegen degradant FC Tilburg

06-06-2022
De ingevallen Laurens van Hove schiet de gelijkmaker binnen: 4-4 (Foto: Arthur Verbraak)

ROOSENDAAL - RBC heeft de laatste competitiewedstrijd niet in winst kunnen omzetten. De Roosendalers traden aan met een sterk gewijzigd elftal, maar hadden grote moeite met FC Tilburg dat in de tweede helft drie maal op voorsprong kwam, maar even zo vaak de gelijkmaker weer moest toestaan. Het duel eindigde uiteindelijk in 4-4. Met FC Tilburg, dat vorige week al degradeerde, zakt een grote club naar de Derde Klasse. FC Tilburg is een fusieclub van LONGA, NOAD en RKTVV. De eerste twee genoemde clubs speelden jarenlang in het betaald voetbal en FC Tilburg speelt nog altijd op het terrein van LONGA.

Bij RBC ontbraken een aantal basisklanten. Giovanni Moerland en Karim Didi stonden op scherp en werden bewust aan de kant gehouden. Marwin Reuvers meldde zich ziek af en kon ook niet spelen. Daarentegen maakte Gerson Pisas zijn rentree als basisspeler en kregen een aantal jeugdspelers de kans om zich te laten zien op dit niveau. Ryad Khidar stond naast Perry Bierkens in het centrum. In het doel stond Mike Giannotta. Ilyas Etik van RBC JO17 mocht beginnen als linksback. Op het middenveld was er ruimte gecreëerd voor Mitchell Schilperoord, vanwege de absentie van Reuvers. Schilperoord vormde samen met Imran Echambit en Randy Elst de middenlinie. Flinn Assenberg startte als rechtsback en op de flanken waren er basisplekken voor Anwar Tarfit en Tayeb Lakbir, al moest die laatste al vroeg in de wedstrijd het duel staken vanwege een opgelopen blessure.

Dat het wennen was voor de jeugdspelers was vanaf de eerste minuut te zien. Het tempo was een flink stuk hoger en echt aanhaken gedurende het duel was erg lastig. Via Schilperoord was het eerste wapenfeit van RBC. Vanuit de tweede lijn schoot hij voorlangs. Pisas was daarna dichtbij toen Assenberg een lage voorzet gaf aan de aanvaller, maar zijn inzet was te zacht om het de keeper echt moeilijk te maken. Daarvoor was FC Tilburg al dichtbij, een voorzet vanaf links werd licht getoucheerd en zeilde net voorlangs. Tussendoor moest Lakbir van het veld vanwege een blessure, hij werd vervangen door Bilal Elkadi.

Het duel hobbelde op en neer en tien minuten voor de rust was het niet verwonderlijk dat de openingstreffer uit een standaardsituatie kwam. Elst wist de inlopende Pisas te bereiken die met een bekeken kopbal de 1-0 op het scorebord bracht. Daarna leek RBC snel op 2-0 te komen toen Echambit tegen de arm van een verdediger aanschoot, de bal kwam vervolgens bij Pisas terecht die zijn inzet gekeerd zag worden door de Tilburgse goalie. Vlak voor rust kwamen de bezoekers weer op gelijke hoogte. Een vrije trap werd laag in de verre hoek geschoten.

Vlak na de rust nam FC Tilburg de voorsprong. Uit een corner werd raak gekopt. Niet veel later was het alweer gelijk. De ingevallen Brian Kruf schoot na een goede voorzet van Tarfit vanaf rechts in de verre beneden hoek raak. Na de gelijkmaker kwam de Tilburgse club opnieuw op voorsprong. Vanaf rechts werd de bal voorgegeven en halverwege de zestien binnen gekopt. Vervolgens kopte Kruf raak uit een hoekschop, waardoor de stand weer gelijk werd getrokken: 3-3. Daarna leek Kruf RBC op voorsprong te koppen toen Echambit een hoge voorzet aan RBC's nummer negen gaf, maar zijn inzet kon op de doellijn gekeerd worden. In de slotfase kwam FC Tilburg weer op voorsprong, maar niet veel later schoot de ingevallen Laurens van Hove de gelijkmaker binnen. Voor Van Hove was het zijn eerste officiële doelpunt in het eerste elftal-shirt van RBC. Xander van Hove maakte zijn debuut vanmiddag, toen hij Etik mocht aflossen in de slotfase. Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

RBC begint aankomende zondag aan de play offs. De Roosendalers gaan dan op bezoek bij SVSSS. Die club eindigde als tweede in de tweede klasse F. Bij winst gaat RBC door naar de halve finale, mocht de Roosendaalse ploeg verliezen dan zit het seizoen erop.

RBC - FC Tilburg 4-4 (1-1)

Opstelling RBC: Mike Giannotta; Flinn Assenberg, Perry Bierkens, Riyad Khidar, Ilyas Etik (Xander van Hove); Mitchell Schilperoord, Randy Elst, Imran Echambit (Bilal Elkadi / Laurens van Hove); Tayeb Lakbir, Gerson Pisas (Brian Kruf), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 34' Gerson Pisas 1-0; 45' Amin Hamadache 1-1; 49' Julian Smolders 1-2; 55' Brian Kruf 2-2; 67' Alhaji Bangura 2-3; 69' Brian Kruf 3-3; 89' Abioseh Ola Thomas 3-4; 90' Laurens van Hove 4-4

Scheidsrechter: Jan de Vos