Nieuwe keeper voor RBC: Mike Giannotta

28-05-2022

ROOSENDAAL – RBC heeft Mike Giannotta per direct aan de selectie toegevoegd. De 22-jarige keeper studeerde de afgelopen drie jaar in de Verenigde Staten economics & finance aan de universiteit van Bourbonnais in Illinois en speelde daar voor het universiteitsteam ONU Tigers.

Vanwege de blessures van Matthias Deleij en Niek de Beer en ook nog eens twee geblesseerde en geschorste jeugdkeepers zat RBC sinds afgelopen zondag met een groot keepersprobleem. Daarom ging RBC met man en macht op zoek naar een direct inzetbare doelman. Maar door de gesloten transferwindow was het erg lastig om dit probleem op te lossen. Totdat trainer-coach Ruud Pennings een telefoontje kreeg vanuit de Verenigde Staten. “Tijdens het wachten op mijn incheck op het vliegveld van Chicago zag ik op facebook dat RBC een keepersprobleem had,” aldus Giannotta. “Ik twijfelde geen moment om mijn oude trainer Ruud Pennings te benaderen met de vraag of ik hem misschien uit de brand kon helpen. Hij reageerde positief waarna ik na thuiskomst direct ben gaan meetrainen met de selectie.” Vervolgens ging RBC aan de slag met de KNVB om Giannotta speelgerechtigd te krijgen. Vandaag kwam het verlossende bericht van de Amerikaanse voetbalbond, waarna de KNVB hem vanavond speelgerechtigd heeft verklaard. Giannotta is morgen inzetbaar tegen Roosendaal.

RBC had Giannotta al eens eerder in het vizier. In 2010 werd hij gescout bij Steenbergen en mocht dat seizoen meetrainen met de RBC-jeugd. Hij werd positief beoordeeld en zou naar RBC komen, maar het faillissement gooide roet in het eten. In plaats daarvan vertrok hij naar MOC’17. Daar werd hij opnieuw door een bvo gescout, ditmaal Willem II. In Tilburg doorliep hij de jeugdopleiding van O17 t/m Jong Willem II. Vervolgens vertrok hij naar hoofdklasser Halsteren, wat toen getraind werd door Ruud Pennings, en vertrok na 1 seizoen naar de Verenigde Staten.

Met het team van de Olivet Nazarene University, oftwel ONU Tigers, werd Giannotta dit seizoen kampioen in de CCAC Conferende en won het Conference Tournament. Ook werd hij meerdere malen gekroond tot ‘Defensive Player of the Week’.