Pupil van de Week: Max Willekens

21-05-2022

ROOSENDAAL - Na het teleurstellende resultaat in Made vorige week moet RBC zich in een thuiswedstrijd op Sportpark Meilust zien te revancheren tegen het Waalwijkse WSC. Het is ditmaal de beurt aan Pupil van de Week Max Willekens om de oranjehemden het extra zetje in de rug te geven.

Max speelt voor het eerste jaar bij RBC. De 10-jarige spits zit op basisschool De Heiberg bij meester Max en meester Gommy. De laatste zal voor vele RBC’ers een oude bekende zijn.

Voordat Max bij RBC speelde, deed hij dat bij DVO'60. Ondanks de grote stap wist Max dit seizoen toch 27 keer het doel te treffen, waarbij hij met zijn kopkracht een specifieke kwaliteit in huis heeft waar menig spits jaloers op zal zijn. Ook RBC is iets wat Max samen met zijn vader Mark deelt. Mark is de teammanager van zijn team en volgt RBC al jaren op de voet. Met zijn stuwadoorsbedrijf M. Willekens is hij ook sponsor van RBC en draagt hij met enige regelmaat mee aan teamactiviteiten of toernooien.

Cristiano Ronaldo is Max zijn grote voorbeeld, zijn favoriete club in Nederland is Feyenoord. Ook papa is een echte Feyenoorder en samen kijken ze veel wedstrijden, ze zijn dan ook erg trots dat zij woensdag de finale van de Conference League mogen gaan spelen. Max heeft twee clubs die hij het in het buitenland volgt, en toevallig genoeg speelden ook zij beide een Europese finale, namelijk Glasgow Rangers en Liverpool.

Max vond de wedstrijden die hij op groot veld speelde erg leuk en leerzaam maar zijn absolute hoogtepunt is de wedstrijd tegen Feyenoord waarin hij een belangrijke assist gaf.

Voor lasagne kan je Max altijd wakker maken. Naast voetballen, houdt hij van gamen en buitenspelen als het lekker weer is.