Huldiging RBC op Sportgala

01-02-2014

 

Roosendaal, 1 februari 2014. Gisteren werden in Schouwburg De Kring de kampioenen van 2013 gehuldigd tijdens het Sportgala Roosendaal. Ook RBC viel in de prijzen vanwege het behaalde kampioenschap in de 5e klasse.

Namens RBC nam Dennis Voermans de prijs in ontvangst van wethouder Toine Theunis. De wethouder sprak tot de toehoorders in de zaal: "Jullie zullen het waarschijnlijk niet geloven, maar ik volg RBC nog steeds. Jullie doen het goed", sprak hij tot Dennis. Daarna was het de beurt aan presentatrice Angelique Willems. Zij onderwierp Dennis Voermans aan een waar kruisverhoor. Of het nu kwam door haar verblindende jurk weten we niet, maar Dennis kon geen antwoord geven op de vraag in welk jaar RBC nou precies was opgericht. Ook de uitslag van de eerste wedstrijd van RBC tegen MOC '17 na de herstart, op de dag dat RBC 100 jaar bestond, was Dennis even ontschoten. Gelukkig wist hij Angelique daarna wel feilloos te vertellen dat RBC momenteel zeven teams binnen de lijnen weet te brengen.

Tot sportvrouw-, sportman- en sportploeg van het jaar werden uitgeroepen zwemster Manon Vermariën (tweevoudig Nederlandse recordhouder), atleet Mark Nouws (Nederlands kampioen 1500 meter) en voetbalclub Roosendaal (kampioen 2e klasse).