Thuiswedstrijd in Bergen op Zoom

19-05-2022

ROOSENDAAL - Omdat in het Atik Stadion niet gespeeld kan worden, speelt RBC haar eerstvolgende thuiswedstrijd in Bergen op Zoom. Op het terrein van DOSKO ontvangen de oranjehemden het Waalwijkse WSC.

Door het gelijkspel tegen Madese Boys is de achterstand op VOAB en TSC verder opgelopen tot acht en drie punten. Met nog drie wedstrijden te gaan, is de kans op een kampioenschap daardoor zo goed als verkeken. De mannen van trainer-coach Ruud Pennings kunnen zich dus alvast gaan voorbereiden op de nacompetitie. Het bereiken van de tweede plaats is daarvoor erg belangrijk. Die plek levert in ieder geval een thuiswedstrijd op in de eerste ronde.

Tegenstander WSC won afgelopen zondag met 1-0 van Beek Vooruit. Die overwinning was voor de ploeg van Norbert Rebsch en Peter Verzijl erg belangrijk om afstand te nemen van de nacompetitie voor degradatie. WSC steeg naar de 6e plek en is nu zo goed als zeker van direct lijfsbehoud. Daarvoor hadden de Waalwijkers al vier wedstrijden niet meer gewonnen.

In de heenwedstrijd kroop RBC door het oog van de naald. In Waalwijk stonden de oranjehemden met 3-1 achter, maar na rust boog RBC de achterstand om in een 3-4 voorsprong. Die voorsprong gaf RBC niet meer uit handen.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jester Francisca uit Dordrecht. De aftrap op Sportpark Meilust is om 14:30 uur. De toegang is gratis.