RBC speelt gelijk in Made

15-05-2022

MADE - RBC lijkt definitief afgehaakt te zijn voor de titelrace. De Roosendalers hadden al een moeilijk te overbruggen achterstand, maar die is door het gelijkspel tot het uiterste minimum gedaald. Alleen in theorie kan het nog voor de ploeg van hoofdtrainer Ruud Pennings. De Roosendaalse ploeg kwam vandaag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger Madese Boys. In de slotfase had RBC het heel erg moeilijk en was het aan doelman Matthias Deleij te danken dat het bij een gelijkspel bleef. 

Pennings had geen wijzigingen aangebracht in de basiself. Deze was precies hetzelfde zoals afgelopen donderdagavond toen er met 3-0 gewonnen werd van Bavel. Net als dondderdag leek RBC al vroeg op voorsprong te komen. Een schot van Giovanni Moerland werd losgelaten door de doelman, waarna Brian Kruf de rebound binnen wilde schieten, maar zijn inzet ging via een verdediger en de keeper en de onderkant van de lat eruit. De thuisploeg trok zich ver terug op de eigen helft, maar ondanks de zeer verdedigende speelstijl wist RBC toch redelijk makkelijk er door heen te komen. Een mooie pass van Karim Didi op Moerland werd goed aangenomen en die laatste bediende Imran Echambit, maar die zag zijn inzet over de kruising gaan. Randy Elst was met een schot uit de tweede lijn nog dichtbij de voorsprong, maar zijn harde uithaal kon gepakt worden door de keeper. Madese Boys kreeg tussendoor ook een mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal stuiterde door - het veld was in erbarmelijke staat - waarna vanuit de tweede lijn een schot werd afgevuurd die gepakt werd door Deleij.

Randy Elst snelt langs een tegenstander van Madese Boys (Foto: Arthur Verbraak)

 

Na de drinkpauze kreeg RBC het moeilijk. Madese Boys zat er feller op, waardoor kansen steeds schaarser werden. Vlak voor rust was er nog een kopbal van Marwin Reuvers op aangeven van Elst, maar zijn inzet werd simpel uit de lucht geplukt. Na rust wisselde Pennings. Anwar Tarfit bleef achter in de kleedkamer en Perry Bierkens kwam voor zijn plaats in het veld. Didi schoof door naar het middenveld en Echambit nam de plek van Tarfit over aan de linkerkant. Het baltempo werd flink omhoog geschroefd en vooral Echambit speelde als linksbuiten een erg goede pot. Binnen het kwartier was het raak. Op rechts werd Elst bediend die een schot afleverde en zijn inzet via een verdediger tot goal gepromoveerd zag worden. Door de voorsprong verliet de thuisploeg de verdedigende stellingen, waardoor er ontzettend veel ruimte ontstond. Die ruimte werd niet goed benut, omdat RBC in die fase regelmatig de bal verloor op het middenveld. Karakteristiek voor het duel was dat Madese Boys op gelijke hoogte kwam via een ingooi. Deze stuiterde in de zestien van RBC, werd onderweg gemist en het schot van een speler van Made zeilde via de binnenkant van de paal binnen.

RBC moest daardoor weer naar voren, en kreeg ook enkele mogelijkheden om weer op voorsprong te komen. Echambit had geen kind aan zijn directe tegenstander en zag een inzet voorlangs gaan. Uit een corner kopte Bierkens in kanskrijke positie net over en niet veel later leek Kruf RBC weer op voorsprong te brengen. Met een kopbal laag over de grond en in de hoek werd deze net voor de doellijn tegengehouden door een speler van Made die bij de tweede paal stond. Daarvoor was Elst gewisseld, waardoor weer een aantal spelers van positie wisselde. Tayeb Lakbir nam de positie over van Echambit, die weer terug naar het middenveld ging. Didi ging op tien spelen en speelde vooral als tweede spits, dat betekende dat de lange, uitstekende ballen van Didi niet meer voor handen waren van achteruit, en dat kwam de balans niet ten goede. Het middenveld werd uit handen gegeven en de thuisploeg kreeg zo ineens de overhand. Een schot vanuit de tweede lijn ging in kansrijke positie hoog over, een voorzet vanaf links zeilde net aan iedereen voorbij vlak voor de neus van Deleij en een schot die wel raak was werd afgekeurd vanwege buitenspel. Een vrije trap werd uit de kruising getikt door Deleij en de laatste aanval van de wedstrijd was ook voor de thuisploeg. Deleij kwam een op een te staan en wist met een redding erger te voorkomen.

Vooral de wissel van Elst zorgde er voor dat RBC in moeilijkheden kwam. RBC's tien kon echter niet verder. "Ik heb al een aantal weken last van mijn hamstring, het ging echt niet meer." Ook Kruf, die twee maal dichtbij een goal was, zag het met lede ogen aan. "Het is ongelooflijk. Eerst via de onderkant van de lat, en daarna wordt de bal van de doellijn gered, die gast had de bal gewoon tussen z'n benen in; niet normaal. De tank was bij de meesten ook wel leeg na zeventig minuten, onder de warme zon." Schilperoord, die zijn rentree weer maakte na blessureleed liep wat moeilijk na afloop. "Ja, het gaat wel," liet hij weten na afloop. 

Door het gelijke spel kan RBC zich definitief richten op de nacompetitie, want TSC (5-0 winst) en VOAB (1-2 winst) wonnen vanmiddag wel hun wedstrijden. 

Klik hier voor een samenvatting van de wedstrijd.

Madese Boys - RBC 1-1 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Flinn Assenberg, Lars de Voogd, Karim Didi, Lars Traets (Mitchell Schilperoord); Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst (Tayeb Lakbir); Anwar Tarfit (Perry Bierkens), Brian Kruf, Giovanni Moerland

Scoreverloop: 57' eigen doelpunt Madese Boys 0-1; 65' Rick de Bruin 1-1

Scheidsrechter: Soerish Ramcharan