Braziliaanse spits voor RBC

14-05-2022

ROOSENDAAL - RBC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met de Braziliaanse spits Zé Lucas. Hij speelde de afgelopen vier seizoenen op Malta in de Challence League, het een na hoogste niveau van het Zuid-Europese eiland.

Zé Lucas, officieel Jose Lucas Caetano da Silva genaamd, begon zijn carrière in zijn geboortestad bij PSTC Londrina. Daar werd hij gescout door de topclub Fluminense uit Rio de Janeiro. In 2012 werd hij bij de U20 topscorer van Rio de Janeiro en kreeg in 2013 een contract. Hij speelde vervolgens drie seizoenen bij Fluminense en werd in die periode tussentijds verhuurd aan Botafogo en het Slowaakse STK Samorin. In 2016 vertrok Zé Lucas transfervrij naar het Poolse Stal Mielec en ging na een jaar, na een korte tussenstop bij het Braziliaanse AA Itararé, naar Malta. Daar speelde hij achtereenvolgens voor Quormi FC, Zebbug Rangers, Piéta Hotspurs en FC Swieqi United.

Op Malta is het seizoen inmiddels afgesloten en daarom is de 28-jarige Zé Lucas alvast neergestreken in West-Brabant. "Mijn Nederlandse vriendin en ik zaten er al een tijdje aan te denken om naar Nederland te gaan en uiteindelijk hebben we besloten om het inderdaad te doen", vertelt de Braziliaan in een aardig woordje Nederlands. "Ja, dat gaat redelijk, maar ik moet nog veel leren hoor", lacht hij. "Nu ik hier woon, kan ik nog beter Nederlands leren en natuurlijk scoren voor RBC!"

Trainer-coach Ruud Pennings is tevreden met de komst van de Braziliaanse spits: "Zé Lucas is een balvaste en technisch vaardige aanvaller met een goed spelinzicht. Daarnaast is het een sociale teamspeler die zeker goed bij de huidige groep zal passen."