Pupil van de Week: Jesse van Tilburg

29-04-2022

ROOSENDAAL - Na de verliespartij afgelopen zondag tegen VOAB, moet RBC aankomende zondag weer op jacht naar de drie punten. Het staat nu op de derde plek op een punt van TSC. Jesse van Tilburg zal deze wedstrijd de Pupil van de Week zijn en RBC aanmoedigen.

Jesse speelt voor het tweede seizoen bij RBC. Vorig seizoen speelde hij in het JO10 team van Denise Versteeg en dit seizoen in het kampioensteam JO11-1 van trainer Maikel Laanen. Als alles goed is worden Jesse en zijn team 14 mei kampioen in de wedstrijd tegen ASWH, de nummer 2 van deze competitie.  Deze wedstrijd zal gespeeld worden om 10.15 uur in het Atik Stadion. Kom vooral ook kijken naar deze toppers in de dop.

Jesse is 10 jaar en zit in groep 6 van De Springplank in Halsteren. Hij zit in de klas bij Juf Gerda en Juf Claire. Leuke juffen volgens Jesse.

Jesse is begonnen op 4-jarige leeftijd bij de dorpsclub VVC’68. Zijn grootste voorbeeld is Christiano Ronaldo. Zelf speelt hij ook het liefst in de aanval. Jesse is een hardwerkende voetballer met mooie acties en is voor niemand bang. Hij speelt regelmatig mee in de JO13 en ook daar komen ze Jesse meerdere keren tegen. Jesse's favoriete club in Nederland is Ajax. In het buitenland is dat Real Madrid.

Zijn mooiste moment tot nu toe is de wedstrijd die ze met RBC speelde tegen Feyenoord. Deze werd winnend afgesloten en Jesse scoorde. Op naar nog meer van deze momenten..

Naast voetballen speelt Jesse graag buiten of is hij aan het gamen. Zijn favoriete spellen zijn FIFA en Fortnite. Zijn lievelingseten is carpaccio.

We wensen Jesse zaterdag 14 mei heel veel succes in de jacht op het kampioenschap met zijn team en zondag heel veel plezier bij RBC 1.