RBC - WSC niet in Atik Stadion

27-04-2022

ROOSENDAAL - De thuiswedstrijd van RBC tegen WSC op zondag 22 mei zal niet in het eigen Atik Stadion worden gespeeld, maar bij DOSKO op Sportpark Meilust in Bergen op Zoom. Het stadion is in dat weekend het toneel van een reünie van het Korps Commandotroepen. Het stadionveld wordt omgeturnd tot een groot festivalterrein en is daardoor onbespeelbaar.

RBC had voorafgaand aan dit seizoen bij de KNVB aangegeven op die datum graag een uitwedstrijd te willen spelen vanwege de geplande reünie. In eerste instantie was daar ook rekening meegehouden. Maar nadat de speeldagenkalender vanwege de lange voetballoze coronaperiode opnieuw was vastgesteld, bleek de KNVB toch een thuiswedstrijd voor RBC te hebben ingepland. Helaas wilde de KNVB dit niet meer aanpassen en moesten beide ploegen onderling maar een doordeweekse datum zien te vinden. Dit lukte echter niet. Daarom moest RBC uitwijken naar een ander terrein. Gelukkig is DOSKO bereid om RBC op haar accommodatie te ontvangen.

Sportpark Meilust is voor RBC geen onbekend terrein. Vanwege de samenwerking met de Regionale Scholengemeenschap 't Rijks was de jeugdopleiding van RBC de laatste twee seizoenen voor het faillissement ondergebracht op het Bergse sportpark.