Voorbeschouwing RBC - VVR

31-01-2014

 

Roosendaal, 31 januari 2014. Aanstaande zondag speelt RBC een thuiswedstrijd tegen VVR. Het is de één na laatste wedstrijd in de tweede periode. Zowel RBC als VVR strijden in deze periode niet meer mee voor de prijzen en richten zich op de derde periode. In de normale stand heeft RBC vier punten meer dan VVR en de ploegen staan respectievelijk op de zesde en negende plaats. De achterstand van RBC op de nummers 5, 4, 3 en 2 bedraagt twee, vijf, zeven en tien punten. De top 6 in de 4e klasse D is als volgt:

1

2

3

4

5

6

Bavel +

ADVENDO

Zundert

Viola

Chaam

RBC

15-40

15-32

15-29

15-27

15-24

15-22

Naast de derde periodewinnaar zal vermoedelijk ook het hoogst geëindigde team zonder periodetitel nacompetitie gaan spelen. Voor de mannen van Erwin van der Woerdt dus zaak om zondag drie punten aan het totaal toe te voegen. Het programma voor de top 5 is als volgt: Chaam gaat op bezoek bij Sprundel, Viola speelt bij hekkensluiter SAB, Zundert en Bavel spelen tegen elkaar en ADVENDO speelt thuis tegen Schijf.

RBC en VVR speelden in Rijsbergen 2-2 gelijk. Lang leek RBC met drie punten huiswaarts te keren, maar vlak voor het einde van de wedstrijd kwam VVR op gelijke hoogte.

Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een minuut stilte zijn ter nagedachtenis aan Ron Verstraeten, die afgelopen zondag op 73-jarige leeftijd overleed.

Trainer-coach Erwin van der Woerdt blikt vooruit naar zondag met de wedstrijd tegen Gloria UC in het achterhoofd: "Ik ben een liefhebber van mooi voetbal, houd van verzorgd en creatief spel bij balbezit en wanneer we de bal niet hebben moet er strijd geleverd worden om de bal weer zo snel mogelijk in bezit te krijgen. Klinkt als het ideale plaatje, maar als uiteindelijk dit hele plaatje klopt en het ontbreekt aan scoren zoals tegen Schijf en je speelt slechtst 1-1, dan win ik liever nog elf keer op de manier zoals we tegen Gloria UC speelden. Want resultaat is het enige dat telt.

Tegen Gloria UC was het qua veldspel niet goed, speelden we in een te laag tempo, het was slordig, hielpen we Gloria UC bijna weer aan een goal, maar maakten zelf wel twee prima goals.

Zondag komt VVR op bezoek. Uit bij VVR speelden we 80 minuten een hele lekkere wedstrijd, waar veel kansen werden gemist, maar door binnen een minuut een penalty en een counter om de oren te krijgen werd een 0-2 voorsprong weggegeven.

De ploegen die boven ons staan hebben, buiten Bavel, allemaal puntverlies geleden afgelopen weekend. Komende zondag moeten we weer drie punten bijschrijven, goed of slecht maakt niet uit, als we ze maar halen. Glenn van Meer blijft wat last houden van zijn lies, heeft niet alles mee kunnen doen. De rest van de groep is fit, buiten Mitch Klijn, Mark van der Wegen en Wiebe de Kok."


Erwin van der Woerdt