RBC verliest in Goirle

24-04-2022

GOIRLE - RBC heeft vandaag niet de koppositie weten te pakken in Goirle. Op bezoek bij VOAB werd de Roosendaalse ploeg met 4-1 op een flinke nederlaag getrakteerd. De oranje-witten kregen bij een 1-1 stand enkele grote kansen om op voorsprong te komen, maar kwamen naarmate het doelpunt steeds meer in de lucht hing echter op een achterstand na een frommelgoal vanuit een vrije trap. Na de 3-1 knakte het bij de Roosendalers en in de slotfase werd het duel met een fantastisch schot in de verre kruising afgesloten.

Bij RBC was er grote hoop dat Perry Bierkens kon spelen, maar de centrale verdediger was niet fit genoeg. "Ik loop te trekkebenen en dan moet ik eerlijk zijn tegenover de jongens: ik kan vandaag niet spelen." Lars de Voogd nam andermaal zijn positie in naast Karim Didi. De andere tien waren eveneens dezelfde als de laatste twee weken.

Het was al snel in het duel duidelijk dat RBC de meest sterke ploeg uit de Tweede Klasse E tegenover zich had staan. Met het veldspel wist de thuisploeg RBC vaak nodeloos te laten lopen. Vooral aan RBC's rechterkant wist VOAB constant met een driehoek en een bal achter de verdediging gevaarlijk te worden. Flinn Assenberg had het zichtbaar moelijk tegen zijn directe tegenstander. Ook Didi en De Voogd hadden aan de zeer sterke Casper van Beers een flinke kluif. De eerste kans was echter voor RBC. Gerson Pisas werd vrij voor de keeper gezet, maar zijn inzet ging tegen de benen van de keeper. Na een kleine zeven minuten lag de bal er echter aan de andere kant in. Didi en De Voogd stonden tegen de middenlijn aan en konden de pass op links er niet uithalen. Assenberg appeleerde nog voor buitenspel, maar de lage voorzet vanaf links werd aan de andere kant diagonaal binnen geschoten.

Daarna speelde het duel zich vooral op het middenveld af. RBC probeerde met steekpasses door de defensie heen te komen, omdat VOAB zich ver had teruggetrokken op de eigen zestien. Echt grote kansen waren er daardoor niet. Moerland schoot over en een vrije trap van hem werd simpel gepakt. Vlak voor het rustsignaal kwam er echter een steekpass wél doorheen die door Tayeb Lakbir in de verre hoek tot de gelijkmaker werd gepromoveerd.

In de tweede helft nam RBC het initiatief over. Anwar Tarfit was erin gekomen voor Assenberg en Moerland ging linksback spelen. Het leverde een aantal dotten van kansen op. Moerland stoomde op vanaf de zijlijn en legde de bal panklaar voor Elst, die echter over schoot. Daarna schoot Imran Echambit in kansrijke positie met een volley over, Pisas schoot eveneens over van dichtbij. De voorsprong voor RBC hing in de lucht, maar een vrije trap aan de rechterkant van VOAB maakte aan die gedachte een einde. De vrije trap werd onderweg aangeraakt door een speler van VOAB en RBC en belandde in de verre hoek. De ploeg van Pennings kreeg daarna nog twee enorme kansen op de gelijkmaker. Eerst wist Elst op de achterlijn Pisas te bereiken die zijn directe tegenstander als draaideur gebruikte, maar daarna van dichtbij over schoot. Even later kreeg Tarfit nog een kans toen Lakbir met een hoge bal de handenbinder wist te bereiken, maar zijn volley ging over. In de tegenstoot werd het 3-1. VOAB kwam via links het strafschopgebied binnen en wist met een boogbal andermaal Deleij kansloos te laten. In de slotfase maakte de thuisploeg er ook nog 4-1 van, nadat van ver uit de tweede lijn een prachtige streep in de verre kruising belandde.

Door de nederlaag staat RBC weer op zes punten achterstand en ziet het ook TSC passeren, dat vandaag haar wedstrijd won. Volgende week speelt de Roosendaalse ploeg een thuisduel tegen Beek Vooruit. Klik hier voor de samenvatting en hier voor de podcast.

VOAB - RBC 4-1 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Flinn Assenberg (Anwar Tarfit), Lars de Voogd, Karim Didi, Mitchell Schilperoord; Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst; Giovanni Moerland, Gerson Pisas, Tayeb Lakbir

Scoreverloop: 6' Casper van Beers 1-0; 42' Tayeb Lakbir 1-1; 60' Stijn van Laarhoven 2-1; 75' Casper van Beers 3-1; 80' Job van der Weijden 4-1

Scheidsrechter: Chris van Rijswijk