RBC naar koploper VOAB

22-04-2022

ROOSENDAAL - Aanstaande zondag reist RBC af naar Goirle voor een duel met koploper VOAB. De aftrap op Sportpark Van den Wildenberg is om 14:00 uur.

Niemand had twee weken geleden kunnen bedenken dat RBC met zeven punten achterstand nu al in deze wedstrijd in staat zou zijn om een aanval op de koppositie in te gaan inzetten. Maar door de uitspraak van de beroepscommissie en het verlies van VOAB bij Roosendaal smolt de achterstand naar drie punten en kwam RBC in doelsaldo gelijk. Een overwinning zou de oranjehemden daardoor zelfs in 1 klap naar de top van het klassement kunnen brengen.

De uitgangspositie voor VOAB is een heel andere. Zij zullen deze wedstrijd juist willen aangrijpen om de voorsprong op RBC weer naar zes punten te brengen. Ook met een gelijkspel zal de ploeg van trainer Werner Cools uitermate tevreden zijn. 

De nederlaag van VOAB zondag bij Roosendaal was pas het tweede verlies dit seizoen. Roosendaalse grond blijkt voor VOAB deze voetbaljaargang sowieso te heet onder de voeten te zijn, want de eerste nederlaag liep de oranje/blauwe formatie op in het Atik Stadion. RBC stelde destijds in oktober pas in de slotminuten de overwinning veilig. Het ging allerminst makkelijk. Vooral in het begin kon RBC van geluk spreken. Matthias Deleij wist met enkele katachtige reddingen een tegengoal te voorkomen. Ruim vijf minuten voor tijd schoot de ingevallen Imran Echambit de 1-0 in de verre hoek. Het werd aan het eind van het duel nog even spannend voor het doel van Deleij, maar de Roosendalers trokken de zege over de streep.

RBC speelde één keer eerder in Goirle tegen VOAB. Dat was op 10 april 1978. Beide ploegen kwamen toen uit in de Eerste Klasse. VOAB won destijds met 1-0, maar zou uiteindelijk toch degraderen.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Chris van Rijswijk uit Tilburg.