RBC wint derby van Cluzona en ziet VOAB verliezen

18-04-2022
Gerson Pisas kopt RBC op een 0-2 voorsprong (Foto: Arthur Verbraak)

WOUW - RBC heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Waar de titel twee weken geleden nog ver weg was na het 0-0 gelijkspel tegen TSC, omdat de Roosendaalse ploeg op zeven punten achterstand werd gezet door VOAB, staat het nu ineens op drie punten van de koploper uit Goirle. Na het teruggegeven strafpunt werd de achterstand (6 punten) al wat draaglijker, maar door de ruime overwinning van RBC bij Cluzona (0-4) en de overwinning van Roosendaal op VOAB (2-1) is de titelstrijd in een week tijd weer helemaal open. Bijkomend voordeel is dat ook TSC thuis verloor, waardoor de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings de tweede plek inmiddels te pakken heeft.

Bij RBC waren er ten opzichte van vorige week geen wijzigingen aangebracht door Pennings. Perry Bierkens was niet hersteld van zijn kuitkwetsuur waardoor Lars de Voogd andermaal naast Karim Didi kwam te staan. Voorin mocht Tayeb Lakbir opnieuw in de basis starten.

RBC nam vanaf het beginsignaal het initiatief, maar moest achterin oppassen op de vlijmscherpe counters van de thuisploeg. Ruben Maas werd weggestuurd op de linkerflank en schoot in kansrijke positie voorlangs. Even later was het opnieuw Maas die een levensgrote kans kreeg op de openingstreffer, maar zijn kopbal ging tegendraads over. In de tegenstoot was het meteen raak. Imran Echambit stak Randy Elst weg die de 0-1 tegen de touwen lieten bollen. Na de openingstreffer was de Roosendaalse ploeg dichtbij de 0-2 toen Giovanni Moerland de bal op de paal krulde. Vlak voor rust verdubbelde RBC de score. Uit een corner kopte Toon Jochems de bal terug het centrum in waarna Gerson Pisas er als de kippen bij was om de 0-2 te maken.

In de tweede helft behield RBC het initiatief en gaf het in het geheel geen kansen weg. Ondanks de vele verdedigers die RBC mist of weggestuurd heeft - er stond geen één echte verdediger in - werd opnieuw de nul gehouden, al voor de vijfde keer op rij. Tussendoor werkten de oranje-witten aan het doelsaldo. Na een pass van Echambit schoot Pisas zijn tweede van de middag binnen en daarna was het opnieuw Elst die de trekker over haalde. Na een scrimmage in de zestien schoot RBC's tien de 0-4 op het scorebord.

Door de overwinning en het verlies van TSC (0-4 van Rijen) stijgt de Roosendaalse ploeg naar de tweede plaats. VOAB verloor met 2-1 van Roosendaal en heeft nu nog drie punten voorsprong op RBC. Het doelsaldo is gelijk. RBC en VOAB komen volgende week in actie om 14:00 uur in Goirle. Mocht de ploeg van Pennings die wedstrijd winnen pakt het de koppositie in de Tweede Klasse E.

Cluzona - RBC 0-4 (0-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Flinn Assenberg, Lars de Voogd (Rhyad Khidar), Karim Didi, Mitchell Schilperoord (Anwar Tarfit); Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst (Ilyas Etik); Giovanni Moerland, Gerson Pisas, Tayeb Lakbir

Scoreverloop: 14' Randy Elst 0-1; 45' Gerson Pisas 0-2; 64' Gerson Pisas 0-3; 75' Randy Elst 0-4

Scheidsrechter: Amilcar Mejia