Op tweede Paasdag naar Cluzona

15-04-2022

ROOSENDAAL - Op tweede Paasdag staat voor RBC de derby tegen Cluzona op het programma. In Wouw wordt maandagmiddag afgetrapt om 14:30 uur.

Cluzona vinden we terug op de zesde plaats in de rangschikking. De ploeg van oud RBC-speler Marcel van der Sloot, verloor de laatste twee wedstrijden beide keren met 3-0. Afgelopen zondag was koploper VOAB te sterk en de week daarvoor verloren de blauw-witten thuis van Rijen.

RBC weet na de uitspraak van de beroepscommissie eindelijk waar het aan toe is. Van de in eerste instantie toegekende vijf strafpunten ging er uiteindelijk eentje af. Hierdoor bedraagt de achterstand op VOAB nu zes punten en een punt op TSC. Met nog negen wedstrijden voor de boeg is het dus zaak voor RBC om daarin zo weinig mogelijk punten te laten liggen. Elke wedstrijd is dus een finale. Zo ook de aankomende match tegen Cluzona. In de heenwedstrijd nam Cluzona een 0-2 voorsprong en moesten de oranjehemden diep gaan om toch nog de overwinning te behalen. De mannen van trainer-coach Ruud Pennings weten dus wat hen te wachten staat. 

De laatste officiële wedstrijd die RBC in Wouw tegen Cluzona speelde was op zondag 20 mei 1973. Dat was een wedstrijd in de vierde ronde van de districtsbeker. De oranjehemden, destijds eersteklasser en op weg naar het landskampioenschap bij de zondagamateurs, wonnen met 0-3 van Cluzona, dat een paar weken later kampioen zou worden in de Derde Klasse.

De wedstrijd staat maandag onder leiding van scheidsrechter Amilcar Mejia uit Breda.