Ron Verstraeten overleden

28-01-2014

 

Roosendaal, 28 januari 2014. Afgelopen zondag is Ron Verstraeten overleden. Hij bekleedde in het verleden tal van functies bij RBC. Zo maakte hij deel uit van het bestuur, maar hij zette zich ook op veel andere gebieden in. Zo was hij onder meer voorzitter van de supportersvereniging en teambegeleider van het vrouwenelftal in de jaren '70.

Ron was de man voor algemene zaken, zoals de accommodatie. Bij de terugkeer in het betaald voetbal in 1983 was hij de stuwende kracht die de constructie verzorgde om de explosieve groei van reclameborden op De Luiten aan te brengen. Hij rolde en sproeide ook vaak zelf de velden. Hij had een duidelijke mening en baalde van mensen die er de kantjes van afliepen.

Ron was een sociaal bewogen man die heel veel tijd en energie in RBC heeft gestoken en in de jaren '70, '80 en '90 mede vorm heeft gegeven aan de ontwikkeling van RBC. De club is dankbaar voor zijn inzet. Ron werd 73 jaar.

RBC wenst de familie van Ron heel veel kracht toe in deze moeilijke periode.

Update: De afscheidsdienst zal plaatsvinden op zaterdag 1 februari om 12.00 uur in crematorium Zegestede aan de Ionweg in Roosendaal. Condoleances na afloop van de dienst in Ron's stamcafé De Kroon, Boulevard 84, Roosendaal. Aanstaande zondag zal voorafgaand aan de wedstrijden van RBC 1 en RBC 2 in het Herstaco Stadion een minuut stilte worden gehouden ter nagedachtenis aan Ron.