Reuvers lobt RBC langs Uno Animo

10-04-2022
Marwin Reuvers werd Peet's Bloemenshop Man of the Match.

ROOSENDAAL - RBC heeft na het gelijkspel vorige week tegen TSC (0-0) de draad weer opgepakt met een overwinning. De Roosendalers waren thuis met 1-0 te sterk voor Uno Animo. Marwin Reuvers wist met een fantastische lob vanuit de tweede lijn te scoren. In de heenwedstrijd tegen de club uit Loon op Zand wist hij ook het enige doelpunt van RBC te maken, toen werd het 1-1.

Bij RBC ontbrak Perry Bierkens in de opstelling. Hij liep afgelopen donderdagavond op de training een klein scheurtje op in zijn kuit. Hij kon niet spelen, mogelijk kan dat aankomende week weer wel. Lars de Voogd nam zijn plek in het centrum naast Karim Didi in. De Voogd speelde overigens een prima wedstrijd centraal achterin. Op de rechterflank stond Flinn Assenberg. Voorin was een plek gereserveerd voor Tayeb Lakbir ten faveure van Anwar Tarfit. Voor de rest waren het dezelfde spelers als vorige week.

Uno Animo was naar Roosendaal afgereisd voor een punt en stonden vanaf de aftrap al met vijf man achterin. RBC opende desondanks erg sterk. De bal ging snel rond en er werden meerdere grote kansen gecreëerd. Twee maal werd Gerson Pisas weggestoken, eerst door Giovanni Moerland en in tweede instantie door Reuvers, maar twee maal bracht de keeper redding. Daarna probeerde Randy Elst het van afstand, maar zijn inzet ging rakelings naast. Daarna kreeg de ploeg uit Loon op Zand twee grote kansen. Matthias Deleij wist redding te brengen op het eerste schot en ook op de rebound had hij een antwoord. Daarna brak Uno Animo op links door, omdat De Voogd instapte. De voorzet van de Uno Animo-aanvaller ging via een RBC-speler over het doel. Tussendoor kreeg Assenberg nog een grote kans toen hij vrij voor de keeper werd gezet door een mooie pass van Moerland, maar de inzet van de rechtsback was een makkelijke prooi voor de doelman.

In de tweede helft kwam RBC er veel te weinig door. Het tempo was extreem laag, waardoor verdedigen voor Uno Animo vrij gemakkelijk ging. RBC probeerde het een aantal keer van afstand, maar grote kansen kwamen er niet meer. De tijd tikte ondertussen rustig verder, tot Reuvers een kleine twintig minuten voor tijd tussen meerdere tegenstanders een lob vanuit de tweede lijn in het doel zag ploffen. Ondanks de voorsprong wilde Uno Animo niet vooruit. Het spel werd steeds gezapiger en RBC speelde de bal achterin wat rond. Deze uitdagende tactiek werkte niet, Uno Animo bleef in een verdedigende opstelling staan. Vlak voor het eind kwamen de bezoekers wat meer naar voren, dat leverde RBC nog enkele flinke kansen op. De ingevallen Tarfit kon RBC naar veilig haven schieten, maar nadat Elst soleerde langs de achterlijn en de bal panklaar legde voor de ingevallen Tarfit schoot die laatste voor een haast leeg doel naast. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg de thuisploeg nog een ultieme mogelijkheid om de score te verdubbelen. Tarfit wist met een goede pass Moerland weg te sturen die vanaf links het strafschopgebied inkwam, maar zijn rollertje kwam terecht op de paal.

Door de overwinning blijft RBC meedoen in de top van de competitie. TSC wist zijn wedstrijd te winnen bij Beek Vooruit (2-0) en VOAB won thuis van Cluzona (3-0). Volgende week start de derde periode en gaat RBC op bezoek bij Cluzona.

RBC - Uno Animo 1-0 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Flinn Assenberg, Lars de Voogd, Karim Didi, Mitchell Schilperoord; Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst; Giovanni Moerland, Gerson Pisas (Anwar Tarfit), Tayeb Lakbir

Scoreverloop: 72' Marwin Reuvers 1-0

Scheidsrechter: Joost Bezemer