RBC wil ware kracht laten zien

06-04-2022

ROOSENDAAL - In Loon op Zand tegen Uno Animo speelde RBC zijn zwakste wedstrijd van het seizoen. Zondag is de terugwedstrijd in het Atik Stadion en zullen de oranjehemden hun ware kracht willen laten zien.

In november werd het 1-1. Na een 1-0 achterstand wist RBC pas in de tweede helft via de voet van Marwin Reuvers op gelijke hoogte te komen. Een overwinning zat er echter niet meer in. Uno Animo maakte na dat gelijkspel een goede periode door, maar de laatste vier wedstrijden werd er verloren. WSC, Rijen, VOAB en JEKA waren acvhtereenvolgens te sterk voor de ploeg van trainer Kees van Loon. Uno Animo staat weliswaar nog op de negende plaats, maar heeft evenveel punten als Madese Boys, dat als twaalfde in de rangschikking op een nacompetitieplaats staat.

RBC wist zondag tegen TSC voor het eerst na de winterstop niet te winnen. Uiteraard zullen de oranjehemden er alles aan doen om ditzelfde scenario als dat van destijds in Loon op Zand te voorkomen. Met het behalen van de gewenste periodetitel kan RBC zich nu volledig gaan richten op het achterhalen van koploper VOAB , dat een voorsprong heeft van zeven punten. Zij spelen zondag thuis tegen Cluzona.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Joost Bezemer uit Dordrecht. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion bij ingang 1. De prijs bedraagt € 5, voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Parkeren op het terrein rondom het stadion is gratis.