Karim Didi hoofd Voetbal Academie

05-04-2022
(Foto: Sevil Oktem)

ROOSENDAAL - Karim Didi wordt met ingang van het nieuwe seizoen hoofd van de Voetbal Academie. Hij gaat de komende vier jaar leiding geven aan de jeugdopleiding van RBC. 

Het bestuur van RBC is zeer content met het jawoord van de huidige aanvoerder van het eerste elftal. "Karim is een Kalsdonker, een man van de club", aldus bestuurslid jeugdzaken Ronald Keijzer. "Hij heeft een hele goede naam als trainer in België, heeft voetbalkennis, is een goede luisteraar, heeft managementkwaliteiten, is een sterke persoonlijkheid en heeft leiderschap en visie. Er zijn verschillende gesprekken met hem gevoerd in verschillende samenstellingen en alle participanten delen deze mening. Het is gewoon de beste kandidaat. Het aanstellen van Karim is een van de stappen die komend seizoen gezet gaan worden om de Voetbal Academie verder te verbeteren."  

Karim Didi is in België al jarenlang actief als trainer, waarvan de laatste vier jaar als coach van het vrouwenteam van K. Kontich FC, dat uitkomt op het een na hoogste niveau. Momenteel volgt hij ook een Nederlandse trainersopleiding. Didi ziet in zijn nieuwe functie een mooie uitdaging: "RBC wilde graag een overeenkomst voor een langere periode aangaan om de stabiliteit van de VA te vergroten. Voor een goede jeugdwerking is een duidelijke structuur en visie voor de lange termijn noodzakelijk. Spelers en ouders moeten zien dat er elk jaar stappen gemaakt worden zodat de spelers zich nog sneller kunnen ontwikkelen. Het totaalplaatje moet gewoon kloppen."

Hoewel de overeenkomst met Didi pas komend seizoen officieel aanvangt, zal hij nu al zaken gaan oppakken in verband met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Zo kan hij ook alvast kennismaken met alle geledingen binnen de club en de Voetbal Academie.