RBC pakt periode, maar verliest twee punten

03-04-2022

OOSTERHOUT - RBC heeft de tweede periodetitel weten te bemachtigen. De Roosendaalse ploeg had aan één punt voldoende. In Oosterhout werd dat punt bemachtigd, al zat er meer in dan dat ene punt. De Roosendaalse ploeg kreeg enkele grote kansen om tot scoren te komen, maar het erbarmelijke veld was er mede debet aan dat een van die kansen verzilverd kon worden. Gerson Pisas zag twee maal een polletje zijn kans in de wegstaan en eenmaal was Imran Echambit dichtbij. Zijn kanonskogel werd uit het doel geranseld. Achterin had RBC weinig te duchten van de thuisploeg. Zoals de afgelopen twee duels stond die ook weer als een huis.

Bij RBC begon eerste doelman Matthias Deleij in het doel. Achterin moest rechtsachter Flinn Assenberg vervangen worden vanwege een schorsing van één duel. Zijn logische vervanger was Lars de Voogd. Het centrum werd gevormd door Perry Bierkens en Karim Didi. Mitchell Schilperoord begon als linksback. Het middenveld kende ook weinig verrassingen met Marwin Reuvers, Imran Echambit en Randy Elst. Voorin stond Gerson Pisas, geflankeerd door Giovanni Moerland en Anwar Tarfit.

Voorafgaand aan het duel werd duidelijk dat de scheidsrechter geassisteerd zou worden door twee neutrale vlaggers. Het gehele duel werd geen één keer voor buitenspel gevlagd. In het eerste gedeelte van de eerste helft leek RBC te kiezen voor een behoudende tactiek. Er werd weinig druk naar voren gezet, TSC werd rond de middenlijn opgewacht, maar RBC had op dat moment ook moeite om het middenveld in handen te krijgen. De tegenaanvallen van de Roosendalers bij balverovering waren zwak. Te vaak werd de lange bal gehanteerd, die vaak veel te ver verwijderd van een RBC'er terecht kwam. Ook het slechte veld was een grote spelbreker. De bal hobbelde constant, wat goed voetballen onmogelijk maakte.

De kansen waren daarom schaars, al kreeg RBC de beste kansen in de eerste helft. Didi zijn vrije trap was recht op de keeper. Het duurde daarna een tijd voor er weer een kans te noteren viel, maar nadat RBC koos verder naar voren te gaan staan kwamen er meer kansen. Schilperoord wist Moerland te bereiken die zijn lob net over de verre kruising heen zag gaan. Uit een corner van Moerland kopte Bierkens in kansrijke positie net voorlangs. TSC kwam in de eerste helft nog wel regelmatig bij het doel van RBC, maar ondanks dat de Roosendaalse ploeg het vooral bij De Voogd moeilijk had werden de voorzetten vakkundig door Bierkens of Didi weg gewerkt. Doelman Deleij had daardoor weinig te doen.

In de tweede helft kreeg RBC het complete middenveld in handen, ook omdat de Roosendalers steeds meer grip op de polletjes in het veld kregen. Vooral Marwin Reuvers speelde een dijk van een tweede helft, maar ook Echambit werd naarmate het duel vorderde sterker. Vanaf de zijkant werd door de coach van TSC tegen zijn nummer tien Tom Rijvers nog geroepen om alleen maar op die zes van RBC te spelen. Reuvers wist echter met twee vingers in z'n neus constant TSC's tien de baas te zijn. De ploeg van trainer-coach Ruud Pennings kreeg door het veldoverwicht enkele grote kansen. Twee maal was het vlak achter elkaar Pisas die de trekker kon overhalen. Moerland, die steeds meer vanaf het middenveld speelde, wist met een goede bal Elst te bereiken die vervolgens Pisas vrij voor de goal zette. Die laatste gleed half uit, maar ook door een polletje bij het schieten zorgde er voor dat de bal over ging. Niet veel later was het opnieuw Pisas die vrij voor de goal kwam, maar opnieuw speelde een polletje een hoofdrol en schoot RBC's spits over. Twee minuten later kwam Echambit via rechts vrij voor de keeper, en de Belg haalde vernietigend uit, maar de keeper wist met een prachtige redding zijn doel schoon te houden.

TSC kon niet mee in het goede spel van RBC, want ook schoven regelmatig Didi en Bierkens in om het middenveld nog sterker te maken. Achterin had het weinig te duchten van de thuisploeg, buiten een aantal vrije trappen en corners. Eenmaal wist TSC een schot af te leveren, maar die inzet ging rakelings langs de paal. In de blessuretijd kreeg RBC nog een vrije trap die door Elst richting de kruising werd gestuurd, maar de keeper stond goed opgesteld en kon deze makkelijk uit de lucht plukken.

Door het gelijke spel heeft RBC een nacompetitieplek te pakken. Het ziet echter VOAB verder uitlopen, omdat zij wisten te winnen van SC Kruisland (1-2). Het gat is nu zeven punten. Na de wedstrijd baalden de spelers van het gelijke spel. "Het is ons niet gegund," zo liet een teleurgestelde Bierkens weten. Ook trainer-coach Pennings zag dat zijn team twee punten liet liggen. "Ja, het is ontzettend zuur. Maar na zeven opeenvolgende overwinningen kan je een keer gelijk spelen."

Volgende week speelt RBC weer een thuisduel. Uno Animo komt dan op bezoek in het Atik Stadion.

TSC - RBC 0-0 (0-0)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Lars de Voogd, Perry Bierkens, Karim Didi, Mitchell Schilperoord; Marwin Reuvers, Imran Echambit, Randy Elst; Giovanni Moerland, Gerson Pisas, Anwar Tarfit (Tayeb Lakbir)

Scheidsrechter: Teun Martens