Belangrijk duel tussen twee ploegen in vorm

24-03-2022

ROOSENDAAL - Komende zondag staat er een belangrijk duel op het programma in het Atik Stadion. RBC en SC Kruisland zijn de twee ploegen in vorm die de belangrijkste kanshebbers zijn voor de tweede periodetitel in de Zondag 2e klasse E. RBC gaat daarin aan de leiding en heeft vier punten voorsprong op SC Kruisland. Beide teams zijn in de winning mood.

SC Kruisland wist de laatste vier wedstrijden te winnen. Achtereenvolgens werden FC Tilburg, Rijen, JEKA en Beek Vooruit verslagen. Bovendien heeft SC Kruisland topscorer Youri Rombouts in haar gelederen. Hij wist al 21 keer het net te vinden voor de ploeg van oud RBC-speler en -jeugdtrainer John Taks.

RBC wist na de winterstop al haar wedstrijden in winst om te zetten en is de te kloppen ploeg. De mannen van Ruud Pennings wisten daarmee het puntverlies vanwege de slechte resultaten van voor de winterstop te repareren en nestelden zich aan kop, samen met VOAB. De door de Tuchtcommissie opgelegde puntenstraf gooide roet in het eten, waardoor de oranjehemden naar de derde plaats duikelden. De achterstand bedraagt nu zowel twee punten op VOAB, dat nog een wedstrijd tegoed heeft, als op TSC. Gelukkig veranderde er in de periodestand niets en bleef RBC daarin koploper.

De aftrap wordt zondag verricht door Evgeniy Levchenko, ex-profvoetballer en tegenwoordig zowel voorzitter van de VVCS als bestuurslid van Stichting Breath. Hij is aanwezig omdat de wedstrijd in het teken zal staan van een fundraiser voor Oekraïense oorlogsslachtoffers en vluchtelingen. Zo zal RBC spelen in een aangepast wedstrijdshirt in de kleuren van de Oekraïense vlag. Deze shirts worden onmiddellijk na de wedstrijd geveild in De Club.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jan de Vos uit Wemeldinge. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion bij toegangspoort 1. De prijs bedraagt € 5, voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Parkeren op het terrein rondom het stadion is gratis.