RBC - SC Kruisland in teken van fundraiser Oekraïne

21-03-2022

ROOSENDAAL - De thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen SC Kruisland zal in het teken staan van een fundraiser voor Oekraïense oorlogsslachtoffers en vluchtelingen. Zo zal RBC spelen in een aangepast wedstrijdshirt in de kleuren van de Oekraïense vlag. Deze shirts worden onmiddellijk na de wedstrijd geveild in De Club.

Voorafgaand aan de wedstrijd krijgen we bezoek van Evgeniy Levchenko, ex-profvoetballer en tegenwoordig zowel voorzitter van de VVCS als bestuurslid van Stichting Breath. Floyd Aanen van Podcast de Luiten zal hem interviewen over de situatie in zijn thuisland en zijn persoonlijke ervaringen. Hierbij zal ook ruimte zijn voor vragen uit het publiek. Daarna zal Levchenko de aftrap van de wedstrijd verrichten.

Meteen na de wedstrijd worden de unieke, wedstrijdgedragen shirts geveild in De Club, door veilingmeester Hans van der Ende. Een deel van de shirts zal ook worden verloot onder supporters. De opbrengst van deze veiling en alle donaties op de dag zelf komt voor de helft ten goede aan Stichting Breath, en voor de helft aan lokale initiatieven voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen.