Pupil van de Week: Dani Wolst

19-03-2022

ROOSENDAAL - Morgen staat na een enerverende week en een inmiddels behoorlijke zegereeks de thuiswedstrijd tegen Rijen op het programma. RBC zal tegen de geel-groenen uit Rijen, die op plaats 6 staan, weer flink aan de bak moeten om het beoogde resultaat over de streep te trekken. Dani Wolst is Pupil van de Week. We hopen dat Dani de boys het benodigde steuntje in de rug kan geven om de punten in Roosendaal te houden!

Afgelopen donderdag werd het interview met de 9-jarige Dani afgenomen voorafgaand aan een pittige training met zijn team JO11 en JO12. Het interview van Dani werd deze keer door zijn eigen trainer afgenomen. Met een brede glimlach en minimale spanning heeft Dani veel zin in aanstaande zondag.

Dani speelt in de JO11 als een van de jongsten van het team bij de trainers Maikel en Birgit, hij is een echte verdediger. Dani is afkomstig uit Hoogerheide, vanaf waar hij samen met Xavi (JO11) en Meike (JO10) naar elke training komt. Hij zit op basisschool De Klim-op in groep 6 bij juf Daphne en juf Nikki. Voordat hij naar RBC kwam, speelde hij bij METO nog wel eens op het middenveld, maar sinds zijn komst naar RBC staat hij vrijwel altijd achterin en daar staat hij zijn mannetje.

Als hij niet op school of bij RBC is, pakt hij graag de fiets om zijn vriendjes en vriendinnetjes op te halen en dan vervolgens lekker buiten te gaan spelen. Zijn voorbeeld is zonder enkele twijfel Virgil van Dijk, zijn favoriete club is niet Liverpool, maar ….. Manchester City! Zijn lievelingseten? Een tosti ham-kaas en dan het liefst met curry.

Als je Dani vraagt naar zijn hoogtepunt als voetballer moet hij even nadenken. Sinds hij op 7-jarige leeftijd begon met voetballen heeft hij verschillende leuke ervaringen. Het outdoor-toernooi van voetbalschool TIC in de herfstvakantie, waar hij samen met vooral kinderen uit Hoogerheide voetbalde, waaronder Xavi, Liz en Levi, en won, staat hem het meeste bij.

Vandaag gaat Dani eerst zijn uiterste best doen tegen MOC’17 en dan zondag genieten van een hopelijk mooie overwinning in een zonnig Roosendaal.