RBC versterkt zich met Jay-Jay Meierdres

17-03-2022

ROOSENDAAL - RBC heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Jay-Jay Meierdres van zaterdag hoofdklasser Achilles Veen.

Meierdres werd bij de F-jes van Baronie al weggehaald door NAC Breda. Daar doorliep hij zes jaar de jeugdopleiding waarna hij terugkeerde naar De Blauwe Kei. In 2014 debuteerde hij bij Baronie in het 1e elftal dat toen ook al in de Hoofdklasse uitkwam. Na twee seizoenen kon Meierdres hogerop en vertrok naar SteDoCo in de Derde Divisie. In 2018 stapte hij over naar hoofdklasser Halsteren: "Maar dat seizoen was een teleurstelling voor me, ik kwam daar veel te weinig aan spelen toe."  Maar zijn wraak was zoet, want Meierdres vertrok naar Unitas en promoveerde met de Gorcumers ten koste van concurrent Halsteren naar de Derde Divisie. Dit seizoen speelt de 26-jarige aanvaller, die zowel op de linker- als de rechterflank inzetbaar is, voor Achilles Veen. De groen-witten begonnen wat stroef, maar de laatste drie wedstrijden werden gewonnen en Meierdres scoorde in elke wedstrijd.

Hoewel op het lijstje van Meierdres alleen maar clubs uit Derde Divisie en Hoofdklasse staan, speelt hij volgend seizoen dus voor RBC. Meierdres: "Klopt, maar de ambities van RBC spreken me heel erg aan en de plannen zien er goed uit. Bovendien speel ik nou eenmaal graag voor de prijzen en promotie. En ik ken natuurlijk een aantal jongens nog van Baronie en Halsteren. Ik heb er ontzettend veel zin in om het volgend jaar te laten zien."