RBC moet nu veerkracht tonen

16-03-2022

ROOSENDAAL - Nu RBC vijf punten in mindering heeft gekregen door de straf van de tuchtcommissie is het taak aan spelers, staf, bestuur en supporters om veerkracht te tonen. Maar daar hoeft niemand aan te twijfelen, RBC heeft voor hetere vuren gestaan. De oranjehemden gaan opnieuw in achtervolging. Die begint aanstaande zondag in de thuiswedstrijd tegen Rijen.

Ondanks vijf achtereenvolgende overwinningen heeft RBC nu weer vijf punten achterstand op koploper VOAB en een punt op TSC. De Oosterhouters spelen morgenavond nog een inhaalwedstrijd bij FC Tilburg. Zondag ontvangen zij JEKA. Koploper VOAB speelt dan uit bij Uno Animo.

In de tweede periode gaat RBC aan kop en heeft zes punten voorsprong op de tegenstander van zondag, Rijen. Cluzona, SC Kruisland en TSC hebben zeven punten achterstand, maar allemaal nog een wedstrijd tegoed. Zij spelen vanavond tegen Uno Animo, JEKA en FC Tilburg.

Tegenstander Rijen verloor afgelopen zondag met 0-3 van SC Kruisland. Een week daarvoor waren de Rijenaren succesvol in Roosendaal. Op Hulsdonk werd met 0-1 gewonnen. Hoewel Rijen en RBC al twee seizoenen bij elkaar in de competitie zitten, is het pas de eerste keer dat Rijen naar het Atik Stadion komt. Vorig seizoen ging dat vanwege corona niet door. Ze kwamen in een verder verleden wel eens naar De Luiten, maar toen heette de club nog RAC.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Clint van der Heyden uit Zwijndrecht. Wedstrijdtickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Atik Stadion bij toegangspoort 1. De prijs bedraagt € 5, voor kinderen t/m 12 jaar € 2,50. RBC SeizoenClubCard houders hebben gratis toegang. Parkeren op het terrein rondom het stadion is gratis.

Historie RBC - Rijen:
1948-1949     RBC - RAC     4-2     Zuid 1 - 2e klasse B
1971-1972     RBC - RAC     0-0     Zuid 1 - 2e klasse B