Karim Didi: "Wij zijn driehonderd procent gemotiveerd!"

15-03-2022

ROOSENDAAL - De vreugde was afgelopen zondagmiddag groot nadat RBC met 2-5 won bij Beek Vooruit. De Roosendalers zagen koploper VOAB andermaal punten verliezen en plots stond het elftal van trainer-coach Ruud Pennings gezamenlijk bovenaan. De achterstand van vier punten was binnen één week teniet gedaan. Pennings bestelde een krat bier en fris voor de gehele selectie en liep er zelf mee terug naar de kleedkamer. De euforie was groot. Dat sloeg een dag later om: vijf strafpunten.

De verslagenheid is nog steeds groot en de euforie van korte duur. Opnieuw moet RBC in de achtervolging en ditmaal moeten er niet vier, maar vijf punten goedgemaakt worden. Er zijn nog dertien duels te spelen. Dinsdagmiddag rond kwart over een in de middag belt Karim Didi op. "Hoe is het?" "Tja, er zijn betere dagen geweest. Allerminst leuk wat er gisterochtend naar buiten kwam. Hoe staan jullie er in als groep?" "We hebben de knop omgedraaid. We willen nog steeds kampioen worden, elke wedstrijd willen we winnen."

Zelden krijg je een speler gemotiveerder aan de telefoon als vanmiddag. "De tegenstander, zoals ik net na de winterstop al aangaf, geeft 200%. Ze zijn altijd gemotiveerd tegen ons. Wij moeten ons niet laten uitlokken, niet reageren en alleen onze voeten laten spreken." Didi nam als aanvoerder meteen het woord na het nieuws van de straf die ook een impact heeft op de huidige groep. "Ik heb gelijk gezegd dat we alles moeten gaan winnen, daar zijn we na de winterstop alvast mee begonnen. Eerst die tweede periodetitel binnen gaan halen en dan voor het kampioenschap gaan. Er zijn nog vier wedstrijden voor de tweede periode en we hebben een voorsprong van vier punten. Zondag te beginnen met Rijen. Natuurlijk werd er hier en daar even godverdomme geschreeuwd na het nieuws. Maar hé: de tegenstander is 200% gemotiveerd, wij zijn 300% gemotiveerd om het binnen te gaan halen! En het is mijn taak als aanvoeder om iedereen scherp te houden, wij gaan niet verslappen."

Naast de strafpunten laat Didi ook weten dat de club goed heeft gehandeld na het incident met TSC. "Wij zijn tegen geweld, de club heeft goede stappen ondernomen door afscheid van de spelers te nemen die hier voor verantwoordelijk zijn. Het is erg vervelend dat wij nu als groep die strafpunten krijgen, het is alleen niet anders."

De huidig aanvoerder verwijst ook naar de hashtag van RBC en wil graag met het huidige elftal hogerop. "De hashtag is niet voor niets 'SamenHogerop'. Daar moet de nadruk nu op komen. We hebben gisteren onze emoties kunnen uiten, nu is het tijd om er met z'n allen achter te gaan staan. En dan bedoel ik ook echt iedereen, volle bak met z'n allen: spelers, technische staf, bestuur, supporters en sponsors. Alleen samen kunnen we er iets moois van maken, laten we samen de ploeg sterk maken, zodat we ook de moeilijke momenten doorkomen in de komende dertien finales. Wij gaan er vol voor, samen gaan we hogerop!"