RBC wint in Prinsenbeek en staat gelijk in punten met koploper VOAB

13-03-2022

PRINSENBEEK - RBC heeft deze week extreem goede zaken gedaan. Vorige week zondag keek de ploeg van trainer-coach Ruud Pennings nog tegen vier punten achterstand aan ten opzichte van VOAB. Maar na de overwinning op JEKA (3-1) van afgelopen woensdagavond en de overwinning van vandaag op Beek Vooruit (2-5) staat RBC ineens gelijk met VOAB, dat deze week gelijk speelde tegen Beek Vooruit (1-1), maar vandaag eveneens niet verder kwam dan een gelijk spel tegen TSC (1-1). De Roosendalers staan op doelsaldo nog wel tweede. VOAB heeft namelijk een doelsaldo van +19 en RBC van +18.

RBC begon gewijzigd aan het duel met Beek Vooruit ten opzichte van afgelopen woensdag. Randy Elst kon niet in actie komen, omdat hij dit weekend verhinderd was door vakantie. Ook Anass el Gamali (privé-omstandigheden) en Gino Pieter (blessure) konden niet opgesteld worden. Door de afwezigen moest er iets geschoven gaan worden. Gerson Pisas werd op tien gezet, in de punt begon Brian Kruf. Karim Didi begon daardoor andermaal naast Perry Bierkens centraal achterin en kreeg Imran Echambit eveneens een basisplaats.

RBC opende ondanks de personele problemen goed, maar dat had ook mede te maken met de tegenstander. De thuisploeg stond soms maar met een of twee verdedigers tegen de middenlijn aan toen zijzelf in de aanval waren. Dat bood RBC ontzettend veel mogelijkheden in de omschakeling. Het eerste doelpunt viel overigens uit een corner. Giovanni Moerland wist Pisas te bereiken die de 0-1 tegen de touwen schoot. Na het openingsdoelpunt leek Mitchell Schilperoord een zware blessure op te lopen, toen hij op de knie werd getikt met de noppen vooruit. De linksback kon na behandeling echter verder.

RBC was daarna even niet bij de les toen Beek Vooruit op rechts doorbrak. Een voorzet werd bij de tweede paal afgeleverd, maar doelman Matthias Deleij kon redding brengen in de korte hoek. Vanuit een counter wist RBC wel de 0-2 te maken. Moerland wist met een mooie steekpass Pisas weg te sturen, die zijn directe tegenstander uitspeelde en zijn tweede van de middag maakte in de korte hoek. Daarvoor schoot Moerland een inzet in het zijnet, na een goede actie via hem en Pisas.

Na de comfortabele voorsprong ging het toch mis achterin. Een schot vanaf links werd van dichtbij binnen getikt en niet veel later werd gepingel rond de eigen zestien RBC fataal. Een snel genomen ingooi kwam bij de rechtsbuiten van Beek Vooruit terecht die bij de penaltystip een medespeler vond die raak schoot, 2-2. Net voor rust pakte de Roosendalers opnieuw de voorsprong toen Anwar Tarfit een rebound binnen schoot.

In de tweede helft trok Beek Vooruit zich terug op eigen helft. RBC nam gas terug en kansen waren zeer schaars. Een klein kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg plotseling een strafschop toen Kruf een bal tegen zijn hand kreeg. De vlagger van de oranje-zwarten gaf echter een achterbal. Dat vlagsignaal werd gehonoreerd. "Ik stond een meter achter de achterlijn," zo liet Kruf weten toen hij gewisseld werd.

Na het incident met de strafschop trok RBC de wedstrijd over de streep. Een voorzet van Moerland die voor Pisas bedoeld was, belandde in de goal omdat Pisas deze bal liet gaan. In de absolute slotfase maakte de ingevallen Tayeb Lakbir aan alle onzekerheid een einde. Pisas wist met een pass dwars door het centrum Lakbir te lanceren, die de keeper omspeelde en diagonaal raak schoot, 2-5.

Door de overwinning verstevigt RBC ook de positie in de tweede periode. De Roosendalers hebben nu vier punten voorsprong op VOAB, dat de eerste periode won, en zes punten op nummer drie Rijen. Die laatste club is volgende week de tegenstander in het Atik Stadion.

Beek Vooruit - RBC 2-5 (2-3)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Flinn Assenberg, Perry Bierkens, Karim Didi, Mitchell Schilperoord (Lars de Voogd); Marwin Reuvers, Imran Echambit, Gerson Pisas; Giovanni Moerland, Brian Kruf (Tayeb Lakbir), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 10' Gerson Pisas 0-1; 21' Gerson Pisas 0-2 ; 30' Loek Schalk 1-2; 45' Joost Schalk 2-2; 45' Anwar Tarfit 2-3; 79' Giovanni Moerland 2-4; 90' Tayeb Lakbir 2-5

Scheidsrechter: Jester Francisca