RBC naar Beek Vooruit

11-03-2022

ROOSENDAAL - Zondag speelt RBC in Prinsenbeek tegen Beek Vooruit, dat getraind wordt door oud RBC-speler Marcel van Helmond, die in 2000 met de oranjehemden naar de Eredivisie promoveerde.

Beek Vooruit, speelde gisteren met 1-1 gelijk bij VOAB. Daarmee zijn Beek Vooruit en RBC de enige twee ploegen die punten wisten te pakken van de koploper. De ploeg van Van Helmond vinden we door dat gelijkspel terug op de zevende plaats. De prestaties van Beek Vooruit zijn na de winterstop wat stabieler dan daarvoor. Zelf veel scoren, maar ook veel tegengoals krijgen, leverde uitslagen op als een 6-5 overwinning op Cluzona, een 5-5 gelijkspel tegen Uno Animo en een 5-4 nederlaag tegen JEKA. Na de winterstop werd alleen nog maar verloren van Rijen, maar verder boekte het twee overwinningen en dus het gelijkspel tegen VOAB.

RBC is in de winning mood. Alle vier wedstrijden in de tweede periode werden gewonnen, waardoor de mannen van trainer Ruud Pennings daarin een voorsprong van drie punten hebben op Rijen, dat thuis speelt tegen SC Kruisland. In de totaalstand is RBC nu TSC gepasseerd en opgeklommen naar de tweede plaats. De achterstand op VOAB bedraagt twee punten. VOAB speelt thuis tegen de nummer drie, TSC.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jester Francisca uit Dordrecht. De aftrap op Sportpark De Heikant is om 14:00 uur.