RBC pakt volle buit in Bavel

24-02-2022

 
(Foto: Arthur Verbraak)

BAVEL - RBC heeft ook de tweede overwinning in de competitie te pakken in 2022. De Roosendalers wonnen op bezoek bij Bavel met 2-4. Gerson Pisas (zie foto) was de grote man bij RBC. Hij trof drie keer doel. 

Nieuwbakken hoofdtrainer Ruud Pennings stond voor het eerst aan het roer. In het doel begon zoals gewoonlijk Matthias Deleij. Achterin startte Lars de Voogd als rechtsback. Gino Pieter is namelijk enkele weken uit de roulatie vanwege een kniekwetsuur. Centraal achterin vormden Perry Bierkens en Anass el Gamali een duo, en op links begon Mitchell Schilperoord. Op het middenveld waren er basisplaatsen voor Marwin Reuvers, Karim Didi en Randy Elst. In de punt mocht Pisas beginnen. Op de flanken zou hij bediend worden door Anwar Tarfit en Giovanni Moerland.

RBC opende sterk en kreeg al snel twee goede mogelijkheden. Moerland schoot in kansrijke positie voorlangs en Didi zag zijn inzet gekeerd worden door de voet van de doelman. Tegen de verhouding in kwam de thuisploeg plots op voorsprong. Een corner van RBC werd afgeslagen en een snelle counter via links werd in de korte hoek binnen geschoten.

Na de openingstreffer bleef het spelbeeld hetzelfde. RBC had de bal en viel aan, terwijl Bavel zich beperkte tot counters. De Roosendalers waren dichtbij via Pisas (paal) en even later kregen de oranje-witten zelfs een strafschop. Deze werd echter ruim naast geschoten door Tarfit. Niet veel later was het echter wel raak. Pisas werd op rechts weggestuurd, waarna hij de bal kiezelhard diagonaal binnen schoot. Nog voor rust kwam RBC op voorsprong door diezelfde Pisas. De snelle aanvaller, die na dit seizoen vertrekt naar zaterdag hoofdklasser Zwaluwen, wist ditmaal in de korte hoek en via de binnenkant van de paal tot scoren te komen.

In de tweede helft stelde de ploeg van Pennings meteen de overwinning veilig. Eerst was het andermaal Pisas die tot scoren kwam en even later wist Tarfit de meegelopen Moerland te bereiken die er 1-4 van maakte. Daarna nam RBC wat gas terug en stond het achterin organisatorisch even niet goed. Twee maal kon Deleij redding bieden, maar bij de derde keer was het wel raak, 2-4. RBC nam na de treffer van Bavel gas terug en kwam nog zelden voor het doel van de thuisploeg. Bavel kon echter eveneens weinig uitrichten bij het doel van Deleij. Een keer was RBC nog gevaarlijk. Via een opgezette aanval van Didi, Elst en Tarfit kwam de bal terecht bij de doorgelopen Didi die zijn inzet op de lat zag belanden. Tussendoor werd overigens nog een doelpunt van Tarfit afgekeurd vanwege buitenspel.

Door de overwinning blijft RBC meedoen bovenin en kruipt het iets dichterbij TSC, dat vandaag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen SC Kruisland.

Bavel - RBC 2-4 (1-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Lars de Voogd, Perry Bierkens, Anass el Gamali, Mitchell Schilperoord; Marwin Reuvers, Karim Didi, Randy Elst; Giovanni Moerland, Gerson Pisas, Anwar Tarfit

Scoreverloop: 17' Bavel 1-0; 35' Gerson Pisas 1-1; 39' Gerson Pisas 1-2; 47' Gerson Pisas 1-3; 48' Giovanni Moerland 1-4; 53' Bavel 2-4

Scheidsrechter: Bram van Dongen