RBC doordeweeks naar Bavel

23-02-2022

ROOSENDAAL - Om niet tijdens carnaval in actie te hoeven komen, hebben Bavel en RBC hun competitiewedstrijd van carnavalszondag naar voren gehaald. De wedstrijd wordt nu donderdagavond gespeeld.

Beide ploegen kwamen afgelopen zondag vanwege de hevige regenval niet in actie. Bavel vinden we terug op de elfde plaats, maar heeft net als RBC twee wedstrijden achterstand ten opzichte van de concurrentie. De oranjehemden zagen zondag door de afgelasting VOAB en TSC verder weglopen. De achterstand bedraagt nu inmiddels tien punten op VOAB, dat twee wedstrijden meer heeft gespeeld, en zeven op TSC, dat een wedstrijd meer afwerkte. VOAB hoeft daarom niet in actie te komen. TSC speelt thuis tegen SC Kruisland.

Vorig seizoen kwam RBC vanwege corona niet eens in Bavel terecht. Voor de laatste wedstrijd op De Roosberg moeten we daarom terug naar de nacompetitiewedstrijd in 2016. Bavel won toen de eerste finalewedstrijd met 1-0 waardoor de groen-witten uiteindelijk dankzij een gelijkspel in Roosendaal in de Derde Klasse mochten blijven. RBC moest daardoor een jaar langer in de Vierde Klasse bivakkeren.

Voor Ruud Pennings betekent de wedstrijd tegen Bavel zijn debuut als trainer-coach van RBC. Hij mist twee verdedigers. "Voor Riyad Khidar komt de wedstrijd nog te vroeg. Gino Pieter is de komende weken afwezig in verband met een ontsteking in de knie," zo laat Pennings weten.

De wedstrijd staat donderdag onder leiding van scheidsrechter Bram van Dongen uit Erp.

Historie Bavel - RBC:
1971-1972   Bavel - RBC   1-3   2e klasse B - Zuid 1
2013-2014   Bavel - RBC   6-1   4e klasse D - Zuid 1  
2015-2016   Bavel - RBC   1-0   nacompetitie 3e/4e klasse