Wervelend RBC wint overtuigend in Tilburg

13-02-2022

TILBURG - RBC is de eerste competitiewedstrijd na de winterstop meteen goed begonnen. De Roosendalers hadden een turbulente week achter de rug door de trainerswissel, maar daar was vanmiddag weinig van te merken. Het elftal - dat eenmalig onder leiding stond van assistent-trainer Erik van Benthem, liet een aantal vloeiende aanvallen zien. Uiteindelijk bleef het bij 0-3, maar met een bal op de paal, lat en twee afgekeurde goals kwam FC Tilburg goed weg.

FC Hollywood aan de Vliet begon met de volgende sterren aan het duel: Matthias Deleij verdedigde het doel. Achterin kreeg Gino Pieter een basisplek, evenals Flinn Assenberg, Anass el Gamali en Mitchel Schilperoord. Perry Bierkens begon vanaf de bank wat - gezien de situatie deze week - een logische keuze was. Op het middenveld vormden Marwin Reuvers, Karim Didi en Randy Elst het middenveld. Voorin begonnen Giovanni Moerland, Brian Kruf en Anwar Tarfit.

Al vroeg in het duel kreeg de thuisploeg een vrije trap. Aan de zijkant bibberden al een aantal RBC-supporters vanwege de vele vrije trappen die er dit seizoen al ingingen. De vrije trap was echter een simpele prooi voor Deleij, die gedurende het duel nog een tweetal vrije trappen uit het doel hield. RBC reeg daarna de kansen aaneen. Tarfit schoot in kansrijke positie over en Kruf werd door Elst vrij voor de keeper gezet maar zijn inzet ging naast. Daarna was Schilperoord dichtbij toen een snelle aanval via Didi en Moerland bij RBC's inlopende linksback terecht kwam, maar zijn kopbal werd katachtig uit het doel gestompt. RBC bleef drukken, en opnieuw was Tarfit dichtbij toen hij twee tegenstanders uitkapte in de zestien en zijn inzet net over de kruising zag gaan.

Daarna nam RBC wat gas terug en FC Tilburg wist uit een van de spaarzame counters bijna de openingstreffer te maken, maar Deleij bracht redding. Beide teams leken de rust te halen met de brilstand, totdat de Roosendaalse ploeg ineens binnen een mum van tijd met 0-2 voor stond. Eerst wist Didi Tarfit te bereiken die de lat raakte, maar daarna alsnog een tweede kans kreeg via de rebound en de openingstreffer voor zijn rekening nam (zie foto) en daarna was het de beurt aan Moerland. Schilperoord gaf een goede pass die tussen Pisas en Moerland in belandde, Pisas maakte een schijnbeweging waarna Moerland alleen op het doel afkon en de tweede treffer van RBC voor zijn rekening nam, 0-2.

In de tweede helft werd de thuisploeg bij vlagen compleet van de mat getikt. Moerland leek zijn tweede van de middag te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna was Moerland opnieuw dichtbij, na een goedlopende aanval via Didi en Elst, maar deze keer kon de keeper redding brengen. RBC bleef drukken, maar Tarfit (doelpunt afgekeurd) en Moerland (lat en paal) konden de score niet verder uitbreiden. Daardoor hield de thuisploeg hoop. Enkele counters waren gevaarlijk, maar Deleij wist een aantal keer goed redding te brengen zodat de veilige marge werd behouden. Vlak voor tijd maakte Pisas aan alle illusies een einde door vrij voor de keeper de 0-3 te maken.

Door de overwinning blijft RBC op de derde plaats staan en neemt het verder afstand van de subtop. VOAB wist vandaag te winnen met 1-2 bij Madese Boys en TSC won thuis met 2-1 van WSC. Hierdoor blijft de achterstand op VOAB zeven punten (wedstrijd meer gespeeld) en op TSC vier punten.

Nieuwbakken hoofdtrainer Ruud Pennings was ook aanwezig in Tilburg. "Ik heb een goed beeld gekregen van de spelersgroep. Een terechte overwinning, al hadden de kansen wel iets eerder afgemaakt mogen worden. Er werden uiteraard ook twee doelpunten afgekeurd. Ik heb genoeg opgeschreven en we gaan vanaf dinsdag aan de slag," zo liet Pennings weten.

Tegen het einde van de eerste helft moest Kruf noodgedwongen vervangen worden vanwege een blessure. "Ik had al vanaf de warming up last van mijn enkel, maar kon wel gewoon starten. Vlak voor rust begon het echter ineens te sterken en moest ik de wedstrijd staken," zo liet RBC's nummer negen weten in de rust.

Volgende week ontvangt RBC in het Atik Stadion JEKA uit Bavel. Die ploeg staat momenteel negende. (Foto: Arthur Verbraak)

FC Tilburg - RBC 0-3 (0-2)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino Pieter (Perry Bierkens), Anass el Gamali, Flinn Assenberg (Lars de Voogd), Mitchell Schilperoord (Imran Echambit); Marwin Reuvers, Karim Didi, Randy Elst; Giovanni Moerland (Tayeb Lakbir), Brian Kruf (Gerson Pisas), Anwar Tarfit

Scoreverloop: 43' Anwar Tarfit 0-1; 45' Giovanni Moerland; 88' Gerson Pisas 0-3

Scheidsrechter: Pim van Luijk