RBC reist af naar Tilburg voor inhaalduel

10-02-2022

ROOSENDAAL - RBC mag eindelijk weer in actie komen voor de competitie. Zondag reizen de oranjehemden af naar Tilburg voor een inhaalduel met de plaatselijke fusieclub. 

RBC kwam nog nooit in actie tegen FC Tilburg, maar dat komt omdat die club pas in 2017 ontstond. Tegen de drie clubs die toen tot een fusie besloten, LONGA, NOAD en RKTVV speelde RBC daarentegen meerdere malen heroïsche duels. Zo streden RBC en LONGA in 1957 om de titel in de Tweede Divisie. Op 28 april 1957 reisden ruim duizend Roosendalers af naar het huidige terrein van FC Tilburg om daar RBC met 0-2 te zien winnen door goals van Dick de Boeff en Piet Bruijninckx (zie foto). Daarmee besliste RBC de strijd en pakte twee weken later het kampioenschap. En na de verplichte teruggang naar het amateurvoetbal in 1971 vochten RBC en NOAD gezamenlijk tot het bittere eind bij het Gerechtshof tegen de KNVB om terugkeer naar het betaald voetbal af te dwingen, maar tegen elkaar om het kampioenschap van de Tweede Klasse. Op 9 april 1972 ging RBC als koploper naar het NOAD-terrein en verloor met 1-0. Toch behielden de oranjehemden drie punten voorsprong en dat was genoeg om twee weken later toch de titel te pakken.

FC Tilburg vinden we in de competitie terug op de laatste plaats. De ploeg van trainer Michael Boer verloor afgelopen zondag met 2-1 bij WSC waardoor het de rode lantaarn ontving van de Waalwijkers. Er werd tot nu toe twee keer gewonnen, twee keer thuis en twee keer met vier gescoorde goals. Beek Vooruit (4-0) en Roosendaal (4-1) waren de slachtoffers.

Voor RBC is de wedstrijd tegen FC Tilburg de eerste wedstrijd in de tweede periode. De eerste periode werd vorige week gewonnen door VOAB dat door een overwinning op SC Kruisland op doelsaldo de titel voor de neus van TSC wegkaapte. In de totaalstand staat RBC op de derde plaats met zeven punten achterstand op VOAB en vier op TSC. Voor RBC is het zaak om de achterstand op beide ploegen zo snel mogelijk in te lopen. VOAB gaat op bezoek bij Madese Boys en TSC speelt thuis tegen WSC.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Pim van Kuijk uit Tilburg. De aftrap aan de Spoordijk is om 14:30 uur.