Sjors Sportief

05-02-2014

 

Roosendaal, 5 februari 2014. Sportstimulering Nederland biedt iedere gemeente in Nederland de mogelijkheid om basisschoolkinderen vanaf groep 3 t/m 8 op prikkelende wijze deel te laten nemen aan diverse kennismakingscursussen bij verenigingen, op het gebied van sport en cultuur binnen hun gemeente. In navolging van een aantal regionale gemeenten gaat de gemeente Roosendaal van start met dit leuke sportstimuleringsinitiatief ‘Sjors Sportief’.

Doel is om kinderen door Sjors Sportief met plezier te laten bewegen en (sociale) vaardigheden op te doen, waardoor zij uitgroeien tot gezonde en sociale mensen. Sjors Sportief geeft alle kinderen de kans om zich op laagdrempelige wijze te oriënteren op de diverse takken van sport binnen hun gemeente en stimuleert kinderen lid te worden van een sportvereniging.

De kinderen van de Roosendaalse basisscholen kunnen een keus maken uit 62 verschillende sporten en clubs, varieërend van aikido tot zumba. Ook RBC heeft besloten zich voor dit project aan te melden. Op drie woensdagmiddagen in mei kunnen kinderen uit groep 5 en 6 meetrainen bij RBC. Vanaf vandaag kunnen kinderen zich hiervoor inschrijven. Klik hier om je aan te melden.