RBC speelt ook gelijk tegen SC Emma

06-02-2022

DORDRECHT - RBC is er niet in geslaagd om een overwinning te boeken op SC Emma. Op bezoek in Dordrecht werd het 2-2. Er waren voldoende kansen op een grote uitslag, maar vlak voor tijd werd een fout achterin afgestraft waardoor de Roosendaalse ploeg net als vorige week een gelijkspel moest toestaan.

Bij RBC stond Matthias Deleij op doel. Gino Pieter startte als rechtsback. Voor de rest bestond de achterhoede uit Perry Bierkens, Anass el Gamali en Mitchel Schilperoord. Op het middenveld was deze keer een plek gereserveerd voor Marwin Reuvers. Karim Didi en Randy Elst waren eveneens opgesteld. In de aanval begon Gerson Pisas in de punt. Op de flanken kreeg Pisas steun van Anwar Tarfit en Giovanni Moerland. Khidar kon vandaag niet spelen, omdat hij in de warming up in de grond schoot en daar teveel last van ondervond. Flinn Assenberg en Imran Echambit waren afwezig.

Afgelopen week kreeg RBC drie tegentreffers via vrije trappen om de oren, en nu was de eerste vrije trap die werd gegeven aan SC Emma meteen raak. De bal ging keurig over de muur het doel in. Daarvoor kreeg de ploeg van Robert Braber al enkele kansen op de openingstreffer. Pisas, Tarfit en Moerland zagen hun inzetten over, voorlangs en door de keeper gekeerd worden. Vlak na de openingstreffer was het ook weer gelijk. Tarfit werd weggestuurd en wist na een combinatie met Pisas Moerland te bereiken die diagonaal binnen schoot, 1-1.

Daarna kreeg RBC legio kansen om op voorsprong te komen. SC Emma werd steeds verder de eigen zestien ingedrukt. Een inzet van Tarfit in de korte hoek werd knap gestopt, Pieter zag een pegel van afstand uit de bovenhoek getikt worden, Reuvers kwam na een goede loopactie en steekpass van Didi alleen voor de keeper maar zag eveneens zijn inzet gekeerd worden en in de daaropvolgende corner schoot El Gamali met een halve omhaal net naast.

In de tweede helft pakte RBC het op waar het de eerste helft gebleven was. Het drukte SC Emma nog verder naar achteren en kreeg een aantal grote kansen op een voorsprong. Lakbir vond de benen van de keeper, Elst zag een vrije trap en vlak daarna een schot gekeerd worden en even later kon een goedlopende aanval net niet binnen gewerkt worden door Didi. Ook na de vele wisselingen bleven de kansen komen. Een goede steekpass van Reuvers kon niet beloond worden door Lakbir en een steekpass van Tarfit op Kruf werd eveneens een prooi voor de keeper. Na de vele kansen kwam daar toch de 1-2 op het scorebord. Lakbir gaf een pass op Kruf die de bal in het doel schoot. Daarna was Lakbir zelf nog dichtbij toen hij een hard schot net langs de verkeerde kant van de paal zag gaan.

In de slotfase leek RBC het duel uit te gaan voetballen toen een aanvaller van SC Emma plots de bal van de voeten van Bierkens kon oppikken. Oog in oog met Deleij faalde hij niet, 2-2. Aankomende week begint voor RBC de competitie. Het gaat dan op bezoek bij FC Tilburg.

SC Emma - RBC 2-2 (1-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij; Gino Pieter (Lars de Voogd), Perry Bierkens, Anass el Gamali, Mitchell Schilperoord (Owen Castenmiller); Marwin Reuvers (Abdelmojib Yachou), Karim Didi (Aimane Amia), Randy Elst (Gino Pieter); Giovanni Moerland (Tayeb Lakbir), Gerson Pisas (Brian Kruf), Anwar Tarfit (Giovanni Moerland)

Scoreverloop: 20' SC Emma 1-0; 23' Giovanni Moerland 1-1; 80' Brian Kruf 1-2; 88' SC Emma 2-2