Extra oefenduel tegen SC Emma

04-02-2022

ROOSENDAAL - Door de herprogrammering van het wedstrijdschema is RBC vrij van competitievoetbal. Komende zondag worden eerst de oudste inhaalduels afgewerkt. RBC speelt daarom een extra oefenduel. In Dordrecht komen de oranjehemden uit tegen zondag derdeklasser SC Emma.

In het verleden ontmoetten het toenmalige Emma en RBC elkaar al eens op het allerhoogste niveau. In het seizoen 1950-1951 kwamen beide ploegen uit in de 1e klasse D. In de allerlaatste competitiewedstrijd trok RBC naar Dordrecht met als opdracht de twee punten binnen te halen waardoor RBC boven NAC zou blijven en als vierde eindigen. Dat lukte. De oranjehemden wonnen met 2-3.

Hoewel Emma net als RBC een verleden heeft in het betaald voetbal kwamen beide ploegen elkaar daarin nooit tegen. Dat kwam mede door de korte periode (1954 t/m 1958) dat Emma daarin actief was. In het jaar dat RBC naar de Eerste Divisie promoveerde, degradeerden de Dordtenaren naar de Tweede Divisie en een jaar later koos men noodgedwongen voor een terugkeer naar het amateurvoetbal. Vanwege een schuld van ƒ 29.000 eiste de KNVB een bankgarantie van Emma of een noodgedwongen fusie met stadgenoot EBOH. De blauw/roden kozen voor geen van beide...

In de huidige competitie staat SC Emma in de 3e klasse B West 2 op de tweede plaats achter Virtus. De ploeg van trainer Henk Vos heeft drie punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. De Dordtenaren moeten dus aan de bak in het vervolg van de competitie. Dat geld uiteraard ook voor RBC. De oranjehemden hebben een achterstand van vier punten op VOAB en TSC. Bij RBC sluit Riyad Khidar zich na een blessure weer aan bij de wedstrijdselectie. Daardoor heeft trainer-coach Robert Braber de gehele selectie tot zijn beschikking. 

De wedstrijd wordt zondag op Sportpark Reeweg afgetrapt om 14:00 uur.