RBC gaat warm draaien voor herstart competitie

28-01-2022

ROOSENDAAL - Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en er weer wedstrijden gespeeld mogen worden, heeft de KNVB besloten dat de competitie gewoon volledig uitgespeeld gaat worden inclusief nacompetitie. Daarom is de herstart volgende week al. RBC is alweer een tijdje in training en gaat komende zondag warm draaien in een oefenwedstrijd tegen de Rotterdamse zondag tweedeklasser Coal.

Bij Coal, dat in 1919 werd opgericht door sjouwers van de Steenkolen Handelsvereniging, speelt onder andere oud RBC-speler Anès Beslija. De Rotterdammers staan in de 2e klasse D van het district West 2 op de zesde plaats. Afgelopen woensdag verloor Coal een oefenwedstrijd tegen Kethel Spaland, de koploper van de zondag 3e klasse A in West 2, met 5-0. Twee jaar geleden speelde RBC in de voorbereiding al eens tegen Coal. RBC won toen in Rotterdam met 1-3. De Roosendaalse ploeg kwam wel op achterstand via een strafschop, en had het na twintig minuten moeilijk, maar voerde het tempo flink op in de tweede helft wat uiteindelijk een riante overwinning opleverde.

De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Arno Mathon. De toegang tot het Atik Stadion is gratis. Toeschouwers dienen uiteraard wel rekening te houden met de geldende corona maatregelen. Houd in het stadion 1,5 meter afstand van elkaar. In het supporterscafé is een coronatoegangsbewijs (behalve bij afhaal) en mondkapje (bij verplaatsing) verplicht.