Karim Didi speelgerechtigd voor RBC

13-01-2022

ZEIST - De KNVB heeft Karim Didi speelgerechtigd verklaard voor RBC. Speler en club sloten eind oktober al een overeenkomst voor anderhalf seizoen, maar vanwege de gesloten transferperiode mocht Didi nog niet spelen voor de oranjehemden. Maar vanaf vandaag is Didi inzetbaar voor RBC.

RBC diende op 4 januari, bij het openen van de transferwindow, direct bij de FIFA het verzoek in om Didi speelgerechtigd te krijgen. Vandaag keurde de FIFA de overgang goed. 

Als echte Kalsdonker zette Didi uiteraard op De Luiten zijn eerste schreden op het voetbalveld en speelde t/m de C1 bij RBC. Nadat hij bij BSC zijn debuut had gemaakt in het 1e elftal vertrok Didi voor lange tijd naar België. Daar speelde hij voor Sint Lenaarts, Hoogstraten VV, Zwarte Leeuw, KFC Duffel en Svelta Melsele. In 2018 keerde Didi terug naar Nederland en speelde twee seizoenen bij Halsteren. Vorig seizoen kwam hij uit voor SC Kruisland. Toch bleef België trekken en daarom startte hij dit seizoen bij Excelsior Essen. Maar dat werd geen succes. Na zijn vertrek bij de rood-witten hadden meerdere clubs interesse, maar Didi koos voor RBC.