Marwin Reuvers naar RBC

07-06-2021

ROOSENDAAL -  Marwin Reuvers was al eerder voorbestemd om bij RBC te komen spelen, maar komend seizoen komt het er daadwerkelijk van. De 22-jarige middenvelder van NAC Breda speelt dan eindelijk in het oranje wit blauw. Speler en club hebben daarover een principe akkoord bereikt.

Een jaar nadat Reuvers was overgestapt van De Schutters naar de D1 van BSC werd hij daar in 2011 door RBC gescout. Reuvers zou de overstap naar RBC gaan maken, maar het faillissement gooide roet in het eten. Noodgedwongen bleef Reuvers bij BSC, waar hij een jaar later werd opgepikt door NAC Breda. Daar doorliep hij vanaf de C2 de gehele jeugdopleiding. In 2017 liet Stijn Vreeven hem in het 1e elftal debuteren in een oefenwedstrijd tegen Waasland Beveren. En een seizoen later speelde hij zijn eerste wedstrijden in de Eredivisie.

"Waarom RBC? Nou omdat het lekker dicht bij Stampersgat is", lacht Reuvers desgevraagd. "Maar ik wil bij RBC vooral mijn plezier in het spelletje weer terugvinden. Daarnaast hebben de ambities van de club me enorm verrast. Ik kijk er naar uit om bij RBC te beginnen." 

"Marwin is de topmiddenvelder waar we al een tijd lang naar op zoek waren om onze selectie compleet te maken qua veldspelers", aldus trainer-coach Robert Braber. "Hij heeft Eredivisie-ervaring en ik ben enorm trots dat we een speler van zijn kaliber aan onze selectie kunnen toevoegen. Daarnaast komt Marwin uit de regio wat nogmaals benadrukt dat we de selectie een regionaal en herkenbaar karakter willen geven."