Titelkandidaat Baronie ontdoet zich in slotfase van RBC

26-06-2021

BREDA - RBC heeft het eerste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen met 5-3 verloren van zondag hoofdklasser Baronie. Op Sportpark De Blauwe Kei kon de ploeg van trainer-coach Robert Braber lange tijd goed partij bieden, maar moest in de slotfase toch de meerdere erkennen in de titelkandiaat van de Zondag Hoofdklasse B.

Bij RBC ontbraken Jaimy van der Weg (blessure) en Marwin Reuvers (sluit dinsdag aan). In het centrum waren er plekken gereserveerd voor Kenny van der Weg en Perry Bierkens. Die laatste had tevens de aanvoerdersband om. Op linksback stond de vertrouwde Marouane Hamdoune en aan de andere kant begon Mitchell Schilperoord. Op het middenveld stonden voor de verdediging de youngsters Flinn Assenberg en Abdelmojib Yachou. Op tien stond Randy Elst. Brian Kruf stond in de punt die op zijn beurt geflankeerd werd door Giovanni Moerland (rechtsbuiten) en Gerson Pisas (linksbuiten).

Baronie opende sterk en trok het initiatief meteen naar zich toe. RBC had het vooral moeilijk op het middenveld, waar Assenberg en Yachou moeite hadden met de snelheid van de thuisploeg. Ook aan de rechterkant moest Schilperoord alle zeilen bijzetten. In de eerste minuten kregen zowel Baronie (foute terugspeelbal) als RBC een kans om op voorsprong te komen. De score werd echter geopend vanuit een strafschop. Vlak voor de zestien van de Roosendaalse ploeg werd een overtreding begaan, waarna Bierkens de bal oppakte zonder dat de scheidsrechter had gefloten. Aangezien hij in het strafschopgebied stond wees de leidende arbiter naar de stip. Doelman Matthias Deleij keerde de inzet, maar de rebound werd wel raak geschoten.

De storm ging daarna niet liggen en Baronie behield het initiatief. De thuisploeg kwam na enkele kansen (lat, voorlangs of redding Deleij) op 2-0 via een afstandsschot. Tussendoor kreeg RBC ook kansen, onder andere via Elst en Hamdoune. Daarna liet de club uit Breda de teugels wat vieren, maar dat strafte de ploeg van Braber meteen af. Uit een vrije trap van Elst deed Kruf precies waarvoor hij gehaald is: scoren, 2-1.

In de tweede helft wisselde Braber een aantal spelers. Onder andere Anwar Tarfit, Gino Pieter en Arif Akbas kwamen in de ploeg. Ook doelman Deleij werd eruit gehaald voor doelman Owen Braeckmans. RBC was na rust sterker en kwam verdiend op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Bierkens terug op Kenny van der Weg die van dichtbij raak knikte, 2-2 (zie foto). Daarna leek de Roosendaalse ploeg na een aanval via verschillende schijven op voorsprong te komen, maar dat doelpunt werd afgevlagd voor buitenspel. RBC kreeg daarna het deksel op de neus toen een goedlopende aanval van de thuisploeg wel tot doelpunt werd gepromoveerd. De ploeg van Braber kwam toch weer terug in de wedstrijd. Na een fantastische lange pass van Moerland wist de ingevallen Tayeb Lakbir met een puntertje de stand opnieuw gelijk te trekken.

Na de gelijke stand wisselde Braber nog een aantal keer. Het niveau van de ploeg daalde daardoor wat, en Baronie werd steeds gevaarlijker. Uit een corner kwam de club uit Breda opnieuw op voorsprong. Tarfit leek echter voor de derde keer de stand gelijk te trekken. Na een goede lange pass van Gino Pieter probeerde Tarfit met een schot de bal diagonaal in de verre hoek te duwen, maar zijn inzet ging net voorlangs. In de slotfase liep Baronie nog uit naar 5-3.

Na afloop was Braber tevreden over hetgeen hij gezien had: "Ik heb goede dingen gezien. We konden lang meedoen. Volgende week tegen FC Dordrecht zal het nog een tandje moeilijker worden. Momenteel hebben ze nog maar acht spelers, maar die kunnen zo maar tien testspelers meenemen. Die staan met een representatief elftal volgende week aan de aftrap," zo legde hij uit. Ook de spelers Tarfit, El Gamali en Hamdoune waren tevreden over de wedstrijd. "Lange tijd geleden dat we weer voor publiek hebben gespeeld, maar ben blij dat we tegen deze tegenstander konden spelen. We hebben ons goed kunnen meten vandaag," zo legde Tarfit uit. El Gamali is voor dit seizoen een linie naar voren geschoven. "Als er nood aan de man is kan ik altijd een linie naar achteren."

Volgende week speelt RBC een oefenduel tegen profclub FC Dordrecht. Die wedstrijd start om 14.30 uur in het Herstaco Stadion.

Baronie - RBC 5-3 (2-1)

Opstelling RBC: Matthias Deleij (Owen Braeckmans); Marouane Hamdoune (Arif Akbas), Kenny van der Weg (Marouane Hamdoune), Perry Bierkens, (Riyad Khidar), Mitchell Schilperoord (Gino Pieter); Flinn Assenberg (Anass el Gamali), Abdelmojib Yachou (Imran Echambit), Randy Elst (Tayeb Lakbir); Giovanni Moerland, Brian Kruf (Mo Idrissi), Gerson Pisas (Anwar Tarfit)

Scoreverloop: 1-0 Yassine Mejres, 2-0 Moustafa Mohammad, 2-1 Brian Kruf, 2-2 Kenny van der Weg, 3-2 Yassine Mejres, 3-3 Tayeb Lakbir, 4-3 Aart Veldhof, 5-3 Achraf Ouaddaf