Geen coronatoegangsbewijs bij RBC - FC Dordrecht

29-06-2021

ROOSENDAAL - RBC heeft veel reacties gekregen naar aanleiding van het bericht dat bezoekers, die nog niet volledig gevaccineerd zijn, zich zouden moeten laten testen om toegang te krijgen tot de wedstrijd RBC - FC Dordrecht. We hebben begrepen dat dit voor veel mensen een belemmering vormt om de wedstrijd bij te wonen. Dat is uiteraard niet de bedoeling.

Tevens hebben we vernomen dat de testcapaciteit beperkt is, maar ook dat meldingen van testuitslagen niet altijd tijdig zijn te downloaden op de CoronaCheck-app. Alles overwegende heeft het bestuur daarom besloten de wedstrijd voor iedereen toegankelijk te maken zonder coronatoegangsbewijs, maar wel met de uitdrukkelijke voorwaarde dat iedereen zich conformeert aan de volgende restricties:

  • binnenkomst kan alleen via toegangspoort 1;
  • u dient zich online te registreren door voorafgaand aan binnenkomst met uw smartphone een QR-code te scannen; maar dat kan ook via onze website; klik daarvoor hier (registreren via de website kan t/m vrijdag 2 juli 23:59 uur; u ontvangt daarna een toegangsbewijs per e-mail en kunt daarmee aantonen dat u al geregistreerd bent);
  • houdt in de wachtrij bij binnenkomst anderhalve meter afstand van elkaar en geef elkaar de gelegenheid de QR-code te scannen en zich te registreren;
  • alleen de Oost- en Zuid tribunes zijn geopend voor publiek (vakken Ob t/m Of en Za t/m Zh);
  • houdt op de tribunes, op de promenade en bij de verkooppunten anderhalve meter afstand van elkaar, tenzij u deel uitmaakt van hetzelfde huishouden.

Indien iedereen zich aan bovengenoemde regels houdt, komen we daarna allemaal gezond weer thuis. RBC hoopt zaterdag op uw komst. Tot dan, tot ziens bij RBC !