Noud Bominaar benoemd tot erelid

02-07-2021

ROOSENDAAL - Noud Bominaar is vanavond door de Algemene Ledenvergadering benoemd tot erelid van RBC. En dat is dik en dik verdiend! Zijn jarenlange, niet aflatende inzet voor de club is immers ongekend.

In 1967 nam Bominaar samen met een aantal andere jonge onderwijzers van de Sint Georgeschool, de jongensschool in de Philipslaan op 150 meter van De Luiten, het heft in handen van de RBC-jeugdafdeling. Naast het geven van trainingen was hij zeer actief in het organiseren van allerlei voetbalkampen. Verder was hij onder meer trainer van diverse elftallen, zowel jeugd- als seniorenelftallen, lid van het jeugdbestuur en jeugdvoorzitter, bestuurslid jeugdzaken in het hoofdbestuur, lid van diverse commissies, hoofd algemene zaken van de jeugdopleiding, lid van de ledenraad, wedstrijdsecretaris, gastheer in de bestuurskamer bij thuiswedstrijden van het eerste elftal van RBC, studiebegeleider, medewerker onderhoud, wedstrijdcoördinator en archivaris. Maar bovenal was hij de grote initiator van RBC's doorstart na het faillissement in 2011.

Voor al zijn vrijwilligerstaken ontving hij al de KNVB-waarderingsspeld in goud en werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. En vanavond werd hij dus erelid van zijn eigen club. Bominaar zelf "vond het allemaal onnodig, hij deed het immers allemaal niet alleen." Maar zijn benoeming vervulde hem wel met trots. De Algemene Ledenvergadering beloonde de RBC'er met een staande ovatie.