Volvo Bluekens toegetreden tot RBC Netwerk

17-07-2021

ROOSENDAAL - RBC heeft er weer een nieuwe sponsor bij: Volvo Bluekens. Het familiebedrijf is toegetreden tot het RBC Netwerk. Welkom! 

Het familiebedrijf Bluekens is oud, heel oud. Jaak Bluekens stond in 1824 aan de basis. Hij begon als aannemer in Chaam. Er werd vooral gemetseld. Auto’s waren er in die tijd nog niet. Dat timmeren, metselen en bouwen duurde drie generaties lang. Tot de eerste auto’s op de weg kwamen. Anton Bluekens, de opa van de huidige drie eigenaren, sleutelde graag aan motorfietsen en ging in 1928 ook met auto’s aan de slag. Hij runde er een tankstation bij. Ton Bluekens (70), een van de huidige eigenaren: „Het ondernemen heeft altijd in de familie gezeten. Al sinds 1824 weten we niet anders. Is altijd zo geweest.” Bernard, de vader van Ton Bluekens, nam het bedrijf eind jaren veertig over. „De naam Bluekens hing altijd aan de pui. Er stonden weleens andere initialen voor, maar ‘Bluekens’ was altijd te lezen.”

Bluekens handelde tot 1956 in diverse automerken. „Toen kwam Volvo. Inmiddels zijn we de oudste Volvodealer van Nederland."

Het ging in de loop der jaren bijzonder goed met het familiebedrijf. Eind jaren zestig werd het pand in Chaam veel te klein, er waren inmiddels vrachtwagens bijgekomen. In 1983 nam Ton samen met zijn broers Ad, Ben en Jan definitief het bedrijf over. Er kwamen steeds meer garages bij. Ton Bluekens, eigenaar: "Er werd de afgelopen jaren geen werknemer ontslagen. We hebben een heel platte organisatie, hier werkt geen mens te veel. Bovendien is Volvo een stabiel merk, dat gaat eigenlijk altijd goed."

Jos Bluekens, commercieel manager, zal het gezicht zijn van Bluekens tijdens de bijeenkomsten van RBC Netwerk: "Ik kwam vroeger al bij RBC en kijk er naar uit om veel bekenden tegen te komen. Het RBC Netwerk is een mooi podium om het merk Volvo en het bedrijf Bluekens verder te verankeren in Roosendaal en omgeving."

Volvo Bluekens heeft vestigingen in Halsteren, Roosendaal, Breda, Oosterhout en Chaam. Voor meer informatie bezoekt u https://www.bluekens.com/.